10 / 10 / 2024

Depremzedelerden 'Evi eksiksiz teslim aldım' imzası aldılar: 15 gün içinde teslim edilecek olan evler, 4 aydır verilmedi

Depremzedelerden 'Evi eksiksiz teslim aldım' imzası aldılar: 15 gün içinde teslim edilecek olan evler, 4 aydır verilmedi

Gaziantep inşaat firması ve AFAD yetkilileri 3 Haziran 2024 tarihinde evlerin eksiksiz teslim edilmiş gibi belge imzalattığı ortaya çıkarken, depremzedelerin evlerinin hala verilmediği de belirtildi. İşte detaylar...




Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde özel bir firma 1 senede tamamlanması gereken konutları bitiremedi. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ödeme alabilmek için depremzedelere konutları teslim aldıklarına ilişkin belge imzalatıldığı fakat 4 ay önce evleri teslim aldık belgesi imzalayan depremzedelerin evlerinin verilmediği gündeme geldi. 

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre; CHP eski Meclis Üyesi Şahinbey Belediyesi Uğur Kalkan, eksik bırakılan konutların önünde depremzedelerle beraber açıklama yaptı. 

Söz konusu açıklamada, "Bizler yetkililerden bu durum ile ilgili çalışma yapmasını ve söz konusu işle ilgili sorumluluğu bulunanlar hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz. Madem vatandaşa Haziran ayında her şeyiniz hazır diyerek evrak imzalattıysanız kendiniz imzaladıysanız bu imzaların arkasında durun vatandaşın sorununu sıkıntısını çözün" ifadeleri kullanıldı.  

Depremzedelerden Evi eksiksiz teslim aldım imzası aldılar: 15 gün içinde teslim edilecek olan evler, 4 aydır verilmedi

10 Mayıs 2023’te başlayan ve 1 senede tamamlanarak teslim edilmesi gereken evler verilmedi. Bunun üzerine inşaat firması ve AFAD yetkilileri 3 Haziran 2024 tarihinde konutların eksiksiz teslim edilmiş gibi belge imzalattığı belirlendi. İki kışı konteyner ve çadırda geçiren depremzedeler evlerine geçmeyi talep ediyor. 

Gaziantep Afet ve ACİL Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan işgal teslim tutanağında, şu ifadeler yer aldı:

"6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle hak sahibi olan aileler için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından 7269 sayısı kanun çerçevesinde hak sahipliği kabul edilen afetzedelere verilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına inşa ettirilen Afet konutlarından 104 ada 41 parselde yer alan konutu yerinde görüp, tamamlanmış durumu ile 7269 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik esasları kapsamında teslim aldım. Söz konusu konutun oturmaya ve kullanmaya müsait eksiksiz olduğunu ve görülen hiçbir kusurunun olmadığını görüp tektik ederek kabul ederim. Teslim aldığım evin olduğu binadaki ve parseldeki müşterek yerlerin tesis ve tesisatların söz konusu konut ile beraber mevcut haliyle teslim aldığımı ayrıca ileride hiçbir hak iddiasında bulunmayacağımı kabul ve idrak ederek 03.06.2024 tarihinde mahallinde tanzim olunan iş bu tutanağı beraber imzaladık."

Depremzedelerden Evi eksiksiz teslim aldım imzası aldılar: 15 gün içinde teslim edilecek olan evler, 4 aydır verilmedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını 500 konutluk köy projesinde işlerin yarım bırakıldığına dikkat çeken Şahinbey Belediyesi CHP eski meclis üyesi Uğur Kalkan, konu ile ilgili konuştu ve "Deredüzü mahallesinde 3 Haziran’da firma yetkililer ve AFAD şube müdür geliyor ve köylülere, '15 gün içerisinde sizin konutlarınızı teslim edeceğiz ancak bu evraklara imza atmanız gerekiyor' diyor. Köylülerimiz de bu söze itimat ederek imza atıyor. Şu anda evraklar elimizde. Evrakta yüklenici firmanın ve AFAD temsilcisinin imzaları bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

10-15 gün sonra evlerin teslim edileceğinin söylendiğini dile getiren Kalkan, şu ifadeleri kullandı:

"Aradan dört ay geçmiş ama teslim edilen bir ev bulunmuyor. Çevre düzenlemesi bu şekilde içeride konutları gezdik çok eksiği mevcut. Yapılan işlerde sorunlu gördüğümüz yerler var buranın halen elektrikleri bağlanmamış. Vatandaşa evi teslim ettik deseler elektrik ve suyla ilgili ciddi anlamda sorunlar var."

İnşa edilen konut projesiyle ilgili müfettişlerin görevlendirilmesi çağrısında bulunnan Kalkan, yetkililerden bununla ilgili çalışma yapmasını ve söz konusu işle ilgili sorumluluğu bulunanlar hakkında işlem yapılmasını talep ettiklerini söyledi. 

Kalkan, "Zeytinli Mahallesinde de konutların teslim edildiği söyleniyor ama oralarda da elektrik bağlantılarının olmadığını ve jeneratörlerle yada farklı çözümlerle elektrik sorununu çözmeye çalışıyorlar. Bu 500 konutluk projenin yetkililerce, ilgili bakanlıklarca gözden geçirilmesi gerekirse buralara müfettiş gönderilerek yapılan işlerin gözden geçirilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Konut fiyatları düşmeye devam edecek!

Yapay zekaya sorduk: İstanbul'da konut fiyatları düşecek mi? 

Bodrum Belediyesi borçlarını ödemek için 16 bin 200 metrekarelik 11 parsel arsayı satışa çıkardı!

 


Geri Dön