Kent Haberleri

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

Depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılıyor. Peki depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden hemen sonra, kira ve taşınma yardımları dışında depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılacağını açıkladı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından depremzedeler için yardımlar hayata geçirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden hemen sonra, kira ve taşınma yardımları dışında depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda 'AFAD deprem yardımı sorgulama ekranı' sık sık araştırılıyor.

10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri' 15 Şubat tarihinde ödenmeye başlandı. 

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

AHaber'de yer alan habere göre; 'AFAD deprem yardımı ödemesi yattı mı? 10 bin TL deprem yardımı başvurusu ne zaman yatırılacak?' sorularının yanıtları merak ediliyor. 

'Hane Başı Destek Ödemeleri', depremzedelere, AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi göz önüne alınarak yapılıyor. 

Konuyla ilgili AFAD'dan gerçekleştirilen yazılı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının sahada devam ettiğine dikkat çekilerek, çalışmalar tamamlandıkça ödemelerin yapılacağının altı çizildi. 

Aynı zamanda yapılan son dakika açıklamasında, Ziraat Bankası'nda hesabı olanlara ödemelerin yatırıldığı, hesabı olmayanlar için de T.C. kimlik numaraları üzerinden ödendiği belirtildi. 

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

10 BİN LİRA DESTEK ÖDEMESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 bin liralık destek için yaptığı açıklamasında "Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil" ifadelerine yer verdi. 

10 BİN LİRA DEPREM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR? 

'Hane Başı Destek Ödemeleri' için e-Devlet aracılığıyla başvuru yapılması gerekmiyor. Hasar tespit çalışmaları kapsamında, ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına peş peşe yatırılıyor. 

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Şimdi bakın!

TOKİ İstanbul Avrupa Yakası kuralarında son dakika! Nisan 2023 kuraları tek tek çekiliyor! İşte en güncel kura takvimi

Bekçi maaşı ne kadar? hangi bekçi ne kadar kazanıyor, nasıl bekçi olunur?