Kent Haberleri

Depremzedelere 10 bin TL'lik destek ödemeleri başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri verilmeye başlandı.7 ve 7

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra tüm Türkiye adeta tek yürek oldu. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin 11. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken bilanço da her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. 

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde evleri hasar gören vatandaşlara 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri de verilmeye başlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu ödemeler, devam eden hasar tespit çalışmaları sonuçlandırıldıkça yapılıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu ödemeler, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün işbirliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak yapılıyor. 

Verilen bilgilere göre, bu kapsamda, şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlandı ve ödemelere de başlandı.

Ödemeler için e-Devlet'ten herhangi bir başvuru şartı aranmıyor. Yine verilen detaylara göre, Hane Başı Destek Ödemeleri, Ziraat Bankasında hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşların da T.C. kimlik numaralarına yapılıyor.

Süleyman Soylu'dan Maraş depremi açıklaması Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Antakya'da deprem sonrası yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili son dakika açıklamaları yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta konuşan İçişleri Bakanı Soylu, şehirde bulunan binalarla ilgili olarak, şu ana kadar yapılan tespitlere göre, kentin yüzde 23'ünün dörtte birinin ya yıkılmış, ya ağır hasar, ya da acil yıkılacak kapsamı içerisinde olduğunu kaydetti.

"Bir örnek daha vermek isterim. Dün öğleden sonra Hatay’daydık." şeklinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakya merkezde bu rakamın yüzde 50’nin üzerinde olduğunu dile getirdi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, her iki konuttan, bağımsız bölümden bir  tanesinin ya yıkılmış, ya ağır hasar, ya da acil yıkılacak kapsamında olduğunu kaydetti.

Sözcü'de yer alan habere göre, açıklamasında hasar tespitlerinin hızlı bir şekilde devam edeceğini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir mesele daha olduğunu ve onu da açıklaması gerektiğini kaydederek, burada tüm kurumlardan temsilci olduğunu ve enkazların tespiti, cenazelerin tespiti, defin işlemleri, kimliklendirme de dahil olmak üzere koordinasyon içinde gerçekleştiğini dile getirdi.

İstanbul için Deprem Bilim Kurulu oluşturuldu!

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?