25 / 06 / 2024

Depremzedelere bayram sonrası için kalıcı konut müjdesi! AFAD açıkladı! 

Depremzedelere bayram sonrası için kalıcı konut müjdesi! AFAD açıkladı! 

AFAD Başkanı Memiş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan konutlara 20 bin hak sahibinin yerleştiğine, yaklaşık 60 bin hak sahibinin de Kurban Bayramı sonrasında kalıcı konutlara yerleştirilmeye başlanacağına dikkat çekti. İşte o açıklama..



Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, 6 Şubat 2023 depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Azerbaycan, Akyar ve Gaffarlı mahallelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan konutlarda incelemelerde bulundu ve yeni evlerine taşınan Akgül ailesine bayram ziyaretinde gerçekleştirdi. 

Okay Memiş, 6 Şubat 2023 tarihine meydana gelen depremlerden sonra AFAD koordinasyonunda büyük bir mücadele verildiğini, afetzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye çabaladıklarının altını çizdi. 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; depremlerden etkilenen 11 şehirde yapılan işin "dünyanın en büyük afet sonrası iyileştirme operasyonu" olduğunu vurgulayan Memiş, depremden bir sene sonra hak sahiplerinin kalıcı konutlara geçmeye başladığına dikkat çekti.

Depremzedelere bayram sonrası için kalıcı konut müjdesi! AFAD açıkladı! 

AFAD Başkanı Okay Memiş, konuya ilişkin açıklamasında "Yaklaşık 80 bin konutun kurasını çektik. 20 bin vatandaşımız bu kalıcı konutlara yerleşti. Kalan yaklaşık 60 bin hak sahibini de Kurban Bayramı'ndan sonra konteynerlerden ya da kalmış olduğu kiracı şekilde bulundukları yerlerden kalıcı evlere inşallah yerleştirmeye başlayacağız" dedi ve 200 bin civarında konutun bu sene sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. 

Türk milletinin 6 Şubat depremlerinde büyük bir özveriyle, kaynaşmayla ve işbirliğiyle dünyaya örnek olduğuna vurgu yapan Memiş, "Biz de vatandaşımıza mahcup olmamak için her zaman için onlarla beraber hareket ediyoruz ve onların yanındayız. Kalıcı konutların tümü tamamlanana kadar inşallah çalışmalarımız gece gündüz devam edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız başta olmak üzere diğer tüm bakanlıklarla uyumlu bir koordinasyon içerisindeyiz" şeklinde konuştu. 

"TOKİ'miz, Emlak Konutumuz ve onlarla beraber çalışan bütün mühendisler, teknik elemanlar, işçilerimizle beraber gece gündüz bakın şu arkada görmüş olduğunuz alan Maraş'ın kalbinin attığı yer, burada müthiş bir dönüşüm bulunuyor" ifadelerini kullanan Memiş, hak sahiplerinin konutlarının inşaatlarınınm sağlam zeminde sağlam tespit edilen yerlerde ve sağlam inşaat modelleriyle tünel kalıp ve perde beton teknikleriyle çok daha büyük depremlere dayanıklı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. 

Depremzedelere bayram sonrası için kalıcı konut müjdesi! AFAD açıkladı! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında 2025'in sonunda hak sahiplerinin konut ve iş yerleri teslim edileceğini dile getirdi. 

Cevdet Yılmaz, söz konusu açıklamasında ""Şubat ve mart aylarında 76 binden fazla konut, hak sahipleri belirlenerek vatandaşlarımıza teslim edildi. Yapımı biten konut ve köy evlerinin teslimi her ay 10-15 bin olmak üzere etap etap sürüyor" bilgilerini verdi. 

İzmir'de 6 konut ile Malatya'da 7 arsa satılıyor! Arsa ve ev alacaklar hemen bu tarihlere bakın!

Asgari ücrette ara zam senaryoları! Eylül ayında artacak mı? Asgari ücretlileri neler bekliyor?

İzmir'de 4 binden fazla yeni konut için binlerce dönüm arazi imara açıldı!


 


Geri Dön