Kent Haberleri

Depremzedelere elektrik faturası şoku! Ertelenen faturalar toplu şekilde gönderiliyor!

Depremden etkilenen bölgelerin ertelenen elektrik faturaları toplu şekilde gönderildiği iddia edildi. Depremzedeler 7 bin TL'yi bulan faturalardan şikâyetçi. İşte detaylar... 

Elektrik dağıtım şirketleri, depremden sonra üç ay boyunca ertelenen elektrik faturalarını bu sürenin dolmasının ardından toplu şekilde göndermeye başladı. 

Günlerce elektriksiz kalan afetzedelere binlerce liralık elektrik faturası gönderildi. 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından etkilenen kentler afet bölgesi ilan edilmişti. Bu kentlerde elektrik, su ve doğalgaz faturalarının üç ay boyunca ertelendiği belirtilmişti. Depremzedeler 7 bin TL'yi bulan faturalardan şikâyetçi. İşte detaylar...

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre, haziran ayının gelmesiyle birlikte Sabancı Holding ve Almanya merkezli E.ON iştiraki olan Toroslar EDAŞ Hatay ilinde yaşayan depremzedelere elektrik faturalarını göndermeye başladı. Faturaları evlerine ulaşan depremzedeler tarafından tepkiyle karşılandı. 

3 AYLIK BEDEL 7 BİN LİRA!

Konuya ilişkin konuşan Hatay Defne’nin Dursunlu Mahallesi’nde yaşayan Mahmut Günay 7 bin 712 lira gelen elektrik faturasına isyan ederek mahallesinde deprem anında yıkım az olduğunu ama binaların çok hasar aldığını belirterek, "Depremden sonra ilk birkaç hafta evlere giremedik ve elektrik yoktu zaten. Elektriklerin olmadığı dönemde sayaçlar işledi mi bilmiyoruz. O dönemde jeneratör vasıtasıyla mahallede yaklaşık 30 ailenin hem ısınmasını sağladık hem telefonlarını şarj ettik" dedi.

Mahalleye elektrik geldikten sonra konutlarına giremeyen kişilere yardımcı olmak için elektrik ilettiklerine dikkat çeken Günay, "Şu anda evlerimize elektrik faturaları geldi. 3 Şubat ile 5 Haziran arasında gelen elektrik faturam 7.712 lira bedelinde. Depremden önce zaten aylık 500 ya da 600 lira fatura ödüyordum. En fazla 700 lira civarında ödedim. 3 ayı toplasanız bile o kadar etmiyor" diyerek tepkisi belirterek itiraz edeceklerini söyledi.

"FATURAYI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Hatay'ın Antakya Serinyol Mahallesi’nde ikamet eden ve depremden 1 hafta sonra İzmir’e zorunlu bir şekilde göç etmek zorunda olan depremzede Yeliz Avcı da, 14 Şubat’tan beri evinde düzenli bir yaşamın olmadığını ailesi ile İzmir'e taşındığını ve sadece eşinin bazı günlerde eve gittiğini belirterek, "Bize normalde evimizde yaşadığımız dönemde bile gelmeyen 2 bin 668 liralık bir fatura geldi. Fatura bilgisini gördükten sonra çok şaşırdım.”

Ayrıca Hatay’da başka depremzedelere de 7 bin 315 lira, 5 bin 458 lira ve 6 bin 629 liralık elektrik faturalarının gönderildiği öğrenildi.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Altın tozu dumana kattı! Gram altın rekor kırdı! İşte gram altında yeni rekor seviye!