Kent Haberleri

Depremzedelere iş kapısı açıldı! İŞKUR 22 binden fazla işçi ve personel alacak!

Depremzedeleri ilgilendiren son dakika açıklaması İŞKUR tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada 22 binden fazla işçi ve personel alınacağının müjdesi verildi.8 ve 7

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 ve 7.5 şiddetindeki iki büyük deprem felaketinin ardından binlerce insan işini ve evini kaybetmişti. Bu depremzedelerin bir kısmı ise güvenlik gerekçesiyle başka şehre gitmek zorunda kalmıştı. İŞKUR bu kapsamda depremzedeleri ilgilendiren güzel bir haber verdi. 22 binden fazla işçi ve personel alacağını duyuran İŞKUR, alımların önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti.

 

İŞKUR toplum yararına program (TYP) kapsamında pek çok kente yapılacak personel alımında depremzedelere öncelik verileceği açıklandı. Söz konusu personel alımlarının çoğuna başvurular başlarken, Türk Hava Yolları'ndan da (THY) işçileri sevindirecek bir açıklama geldi ve bünyesinde personel istihdam edeceğini,  başvuruların da önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu.

İşte detaylar...

20 BİN TYP İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günlerde yaptığı açıklamada TYP kapsamında depremin yaşandığı 11 kentte 20 bin işçi alımı yapılacağını belirtti. Aynı aileden birden fazla başvurunun yapılabileceği ilana ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye İş Kurumu’muzun (İŞKUR) toplum yararına çalışma projesi kapsamında depremin yaşandığı 11 kente 20 bin vatandaşımızın hızla istihdamını temin ediyoruz" dedi.

Söz konusu işçi alımları için ilk ilanlar gelmeye başladı. İlk yayınlanan ilanda Adıyaman'a 2 bin işçi alınacağı belirtilirken, diğer kentler için de önümüzdeki günlerde ilanların duyurulacağı bildirildi.

 

THY BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

THY'den yapılan son dakika açıklamasında depremzede vatandaşlar arasından tam bin kişilik kabin memuru ve işçi alımı yapılacağını ifade edildi. Edinilen bilgilere göre, 1 ay içinde ilanın yayınlanıp başvuruların alınacağını belirtildi.

ÖZEL SEKTÖR HAREKETE GEÇTİ

Pek çok özel sektör işyeri, deprem felaketini yaşamış kişiler arasından personel işçi alımı yapacağını duyurdu. Kariyer sayfası üzerinden 268 ilan ile binlerce yeni işçi ve personel alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Söz konusu ilanlarda Deprem Seferberliği çerçevesinde İstihdam Seferberliği Başlatıldığı ve genel başvuru açıldığı belirtildi. İlanlara başvurmak isteyen depremzedeler, özgeçmişlerini işverenlere yollayarak iş başvurusunu yapabilecek ve ihtiyaç duyulan kadrolara alım gerçekleştirilecek.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı! İlk kez rakam verildi!

Aile Bakanı Derya Yanık’tan maddi yardım müjdesi! Bu ödeme mart ayında yatacak! Bu parayı hemen alın!

Çiftçiye peş peşe yeni hibe çağrısı! Detaylar belli oldu! Hemen bakın!