04 / 07 / 2024

Depremzedelere kira yardımı kesilmedi!

Depremzedelere kira yardımı kesilmedi!

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, depremzedelere verilen kira yardımının kesilmediğini, evini teslim almayanların kira yardımı almaya devam edeceklerini duyurdu.



Deprem bölgesinde 7 bin 500 lira olarak verilen kira yardımlarının 12’nci aydan sonra kesileceği iddiaları Meclis Genel Kurulu’na taşınmıştı. Bu konu kapsamında AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, depremzedelere verilen kira yardımının kesilmediğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen depremzede vatandaşların fakat yüzde 12’sinin konutlarının teslim edildiğini ifade etti. Emir, “Kalanlar hala barakadalar, konteynırdalar ve kiradalar. Mart ayından beri kira yardımı yapılıyor. Geçen ay bakanın açıklaması var, 'konutlarını verene kadar kira yardımı devam edecek' dedi. Ama anlıyoruz ki kira yardımı haziran ayında son kez verilecek. Bu kabul edilemez. Bu kişiler hala depremzede, hala konutlarına ulaşamadılar, hala kiradalar. O halde bunlara ödenen 5 bin liralar niye kesiliyor? Bunun akılla vicdanla açıklanabilecek hiçbir yanı yoktur” sözleri ile tepki göstermiş oldu.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise gelen eleştiriler üzerine depremzedelere verilen kira yardımlarını kesilmediğini söyledi. Usta, “Kira yardımları kesilmiş değil. Kira yardımları 5 bin lira olarak başladı 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Öte yandan, '12 ay' denilmişti fakat 12 ay dolmasına rağmen evini teslim alamayanlar için de 13’üncü aydan itibaren yine aynı şekilde kira yardımları da devam edecek” diye ifade etti.

Depremzedelere kira yardımı kesilmedi!

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nedir? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı; “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanun” kapsamında afet bölgesinde yer alan riskli yapıların kentsel dönüşüme girmesi ile birlikte, evlerinin yeniden inşa edilmesi ve  kişilerin mağdur olmaması için devlet tarafından yapılan kira desteği anlamına gelmektedir.

Kira yardımı kimlere verilir?

Öte yandan , söz konusu yardımı, depremde binaları tamamen yıkılmış kişilere sağlanan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Deprem kira yardımından felaket nedeni ile  evlerinde orta veya ağır derecede hasar oluşan vatandaşlar faydalanabilir.  Buna göre, başvuru aşamasında kişinin ev sahibi veya kiracı konumunda olması herhangi bir engel teşkil etmemektedir.

'Kalıcı konutların yapımı en az 1 yıl sürer' diyen Saadet Partili Necmettin Çalışkan'dan kira yardımı tepkisi!

Kentsel dönüşüm hızlandı! Artık kiracılar ve mülk sahipleri ortak paydada buluşabiliyor!

Kira yardımı alan yüz binlerce kişiye büyük şok! Ödemeler bu ay sona eriyor!

AFAD kira yardımı neden yatmadı? Yardımlar ne zaman yatacak?


Geri Dön