06 / 05 / 2024

Depremzedelere konutları ne zaman teslim edilecek? Bakan açıkladı! 

Depremzedelere konutları ne zaman teslim edilecek? Bakan açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği 18 ilde yaklaşık 14 milyon vatandaşın yaşadığını duyurdu.



Deprem sonrası inşa edilen konutlar hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, şu ana kadar 200 binden fazla konutun ihale edildiğini ve bu konut projelerinin son aşamada olduğunu açıkladı. Ayrıca, gelecek aydan itibaren depremzedelere bu konutların teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Enerji Yatırımları Tanıtım Töreni'nde, enerji alanındaki çalışmaların şehre hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şehirlerin geleceğinin, o şehirde bulunan yerel yöneticilerin vizyonu ile yakından ilişkili olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Eğer yöneticiler samimi ve geleceği gören kişilerse hedefler koyar ve bu hedeflere doğru ilerlerlerse, şehir büyür ve gelişir. Fakat eğer yöneticiler samimi değilse, hedef koymazlarsa, şehir yerinde saymaya başlar. Bir süre sonra küçülmeye başlar. Sonuç olarak çocuklarımız şehri terk ederler ve şehirler gerçekten gerileyen bir konuma gelirler." şeklinde konuştu.

KONUTLAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Bakan Özhaseki, parti ayrımı yapmaksızın deprem bölgesinde hizmetlerin sürdüğünü belirterek şunları ifade etti:

"Çok şükür şu anda depremin yol açtığı yaraları iyileştirme sürecindeyiz. Toplamda 200 binden fazla konutun ihalesini gerçekleştirdik ve bu konutlar zaten tamamlanma aşamasında. Önümüzdeki aydan itibaren depremzede vatandaşlarımıza bu konutları dağıtmaya başlayacağız. Ayrıca, yerinde dönüşüm projelerine başladık ve meydan projelerine adım attık. Genellikle zamanımın büyük bir kısmı bu bölgelerde geçiyor veya bu bölgelerin sorunlarını çözmek için toplantılarda bulunuyorum. Depremzedelerin evlerine, yurtlarına geri dönüp huzurla yaşayabilecekleri bir zaman gelene kadar gece gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

"BU YARALARI BERABER SARACAĞIZ"

Dünya üzerinde Himalayalar'dan Alplere doğru uzanan bir çizgide 5 riskli ülkenin bulunduğunu açıklayan Özhaseki, Türkiye'nin bu ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ve en riskli beş ülke arasında bulunduğunu vurgulayan Özhaseki, "Son yüz yıl içerisinde 6 veya daha yüksek büyüklükteki yıkıcı depremler 226 kez meydana geldi. Yani yılda ortalama 2 veya 3 kez yıkıcı deprem yaşanıyor. Bu depremlerde hayatını kaybeden insan sayısı yaklaşık 130 bin. Bu yaraları ancak birlikte sarabiliriz" şeklinde konuştu.

Son Dakika! Deprem oldu

Emekliye müjde Akbank'tan geldi: Emekliler işte şimdi bayram edecek!

Son Dakika! Ekmeğe yüzde 30 zam geldi: İşte ekmeğin yeni fiyatı


 


Geri Dön