Kent Haberleri

Depremzedelere taşınma yardımı başladı mı? 15 bin TL taşınma yardımı hangi tarihte yatırılacak?

Depremden etkilenen bölgelerde evlerini kaybeden ya da taşınmak isteyen vatandaşlara yönelik devletin yaptığı yardım ödemelerinden biri olan taşınma yardımı, başvuru yapanların doğrudan hesaplarına yatırılıyor. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur? Taşınma yardımı ödemeleri  başladı mı?Devletin depremzede vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden biri olan taşınma yardımı için nasıl başvurulur? Kimler taşınma yardımı alabilir?

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenen  10 ilde, başvuruda bulunan afetzede vatandaşlara 15 bin TL taşınma yardımı yapılıyor.

Devletin depremzede vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden biri olan taşınma yardımı için nasıl başvurulur? Kimler taşınma yardımı alabilir?

Evi yıkılan ya da ağır veya orta hasarlı olduğu tespit edilen afetzede ailelere, 12 ay boyunca süresince destek ödemesi yapılacak. On binlerce binanın kullanılamaz hale geldiği Kahramanmaraş depremi sonrası harekete geçen devlet,  konutu tamamen yıkılmış ya da orta ve ağır hasarlı olanlara 10 bin TL nakit yardımına ek olarak 15 bin TL taşınma yardımı yapıyor.

Peki kimler taşınma yardımı alabilir? Depremzede taşınma yardımı için nereye başvurmak gerek?

TAŞINMA YARDIMI İÇİN NEREYE BAŞVURULACAK?

Taşınma yardımını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuş ve “Vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Konutları kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı gerçekleştiriyoruz. Bunun için evini taşıyacak depremzede vatandaşlarımıza 15 bin lira taşınma yardımını ödemeye başlıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Taşınma yardımı almak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilmiş olmak gerekiyor.

Ev sahipleri ve kiracılar 15 bin TL taşınma yardımı almak için başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından tamamlayabiliyor.

BAŞVURANLARIN HESABINA YATMAYA BAŞLADI

Deprem sonrasında konutu tamamen yıkılmış veya orta ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen depremzedelere, 10 bin TL yardıma ek olarak 15 bin TL taşınma yardımı ödemesi yapılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, taşınma yardımı ödemelerinin  6 Mart  tarihinden itibaren ödenmeye başlandığını duyurdu. Taşınma yardımları başvuru yapanların doğrudan hesaplarına yatırılıyor.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

Türkiye’nin zenginleri en çok o ülkeden ev alıyor!

Ramazan pidesi hem küçüldü hem zamlandı! Fiyatı duyan donakalıyor!

Aile Bakanlığı açıkladı… Torununa bakan büyükannelere devlet para yardımı yapıyor!  Nasıl başvurulur?