Kent Haberleri

Depremzedelere verilecek eşya ve kira yardımlarının tutarı belli oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla ilk etapta 27 milyon TL'lik ödeneğin aktarıldığını duyurdu. Bakan Soylu, evleri ağır hasar gören depremzedelere 90 bin TL'ye kadar eşya, 30 bin TL de kira ve taşınma yardımı yapılacağını dile getirdi.Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı talimatları çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 1 milyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 10 milyon, AFAD Başkanlığı da şu ana kadar 16 milyon lira ödenek gönderdiğini söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalar yaptı. Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı talimatları çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 1 milyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 10 milyon, AFAD Başkanlığı da şu ana kadar 16 milyon lira ödenek gönderdiğini söyledi. Bakan Soylu, ilk etapta 27 milyon TL'lik bir ödeneğin ulaştığını söyledi.

Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Düzce Valiliğinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölyaka'daki deprem vesilesiyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti

Depremin yaşandığı saatten bu saate kadar büyüklükleri 0,9 ila 4,3 arasında değişen 233 artçı depremin yaşandığını kaydeden Bakan Soylu, 37'si Düzce vilayetimizde olmak üzere 93 vatandaşımız yaralandığını dile getirerek, halen 13'ünün tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

"27 MİLYON TL ÖDENEK GÖNDERİLDİ"

Her afetin kendine özgü karakteri olduğunu dile getiren Süleyman Soylu, yaşanan depremin 5,9 büyüklüğünde olduğunu fakat ivmelenmesi, ivme hareketinin yüksek olduğunu, bunun da evlerde yüksek bir sarsıntıya sebep olduğunu, eşya zararlarının gerçekleştiğini dile getirdi. Bakan Süleyman Soylu, bunun hem vatandaşın müracaatından hem de zarar tespit komisyonlarının tespiti olduğunu kaydederek önemli açıklamalar yaptı.

Zarar tespit komisyonunun başında Defterdarlık olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, ev, iş yeri ve araçlardaki zararların tespiti maksadı ile 220 kişiden oluşan 110 ekip çalışmalarına başladığını söyledi.

Bu sabah itibarıyla 3 bin 450 zarar tespit talebinin 818'i; 120 iş yeri, 693 konut ve 5 araç; mahallinde tespit yapıldığını söyleyen Süleyman Soylu, yarın da bir bu kadar yapılmış olacağını söyledi. 

KİRA VE TAŞINMA YARDIMLARI

Yapılacak yardımlarla ilgili de önemli açıklamalar yapan Soylu ağır hasarlı konutlarda eğer eşyasını almadan çıkıyorsa içerisine girilemeyecek durumdaysa 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacaklarını, aynı zamanda 30 bin lira kira ve taşınma yardımı vereceklerini söyledi.

Eğer ağır hasarlı konutlarda kiracı varsa burada 15 bin liraya kadar taşınma yardımı yapacaklarını söyleyen Süleyman Soylu, eğer ağır hasarlı konutlarda ise ve konteynere geçiyorsa geçme maliyeti olarak da 15 bin TL yardımda bulunulacağını söyledi.

Süleyman Soylu, eşya hasarları için tespit komisyonu oluşturduklarını, küçük eşya hasar tazmininin 5 bin TL'ye kadar karşılanacağını kaydederek, çatı hasarlarının da 5 binden 15 bin liraya kadar karşılanacağını dile getirdi.

Komisyonun tespitiyle az hasarlı yapılarda 3-5-7 bin lira destek vereceklerini kaydeden Süleyman Soylu, bu konularda ekiplerinin çalışacaklarını ve esnafları da yalnız bırakmayacaklarını, diğer illerde yaptıklarının benzerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Kandilli'den Marmara için şok açıklama! Beklenen büyük İstanbul depremi...