Kent Haberleri

Depremzedelerin barınma problemine dijital çözüm!

Güneydoğu Anadolu bölgesinde meydana gelen deprem yüzbinlerce insanı evsiz bıraktı. Kanka.host platformu artık yayında ve evini kaybeden ya da barınmaya ihtiyaç duyan depremzedelere ev sahipliği yapmak isteyen yurttaş gönüllülerini bir araya getiriyor. Merkez üssü Pazarçuk olan depremde şimdiye kadar 22 bin 327 kişi öldü, 80 bin 278 kişi yaralandı

6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarçuk olan depremde şimdiye kadar 22 bin 327 kişi öldü, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen depremin ardından saat 13.25'te meydana gelen artçı sarsıntıya Ekinozü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha eklendi.

GÖNÜLLÜLER EVLERİNİN KAPISINI DEPREMZEDELERE AÇTI

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremden kurtulan vatandaşlar kış mevsiminde barınma sorunu yaşıyor. Depremde evini kaybeden ve gidecek yeri olmayan depremzedeler için birçok otel, konaklama tesisinin yanı sıra gönüllü vatandaşlar evlerinin kapılarını açtı.

www.kanka.host internet sitesi, depremzedelerin ücretsiz kalabileceği adresleri listeledi.

Platform, 2022 yılında AFS Gönüllüleri Betigül Erol ve Alara Er tarafından ev arkadaşları, öğrenciler, gezginler ve oda kiralamak isteyen yabancılar için bir aracı olarak hayata geçirildi. Ancak depremzedeleri koruma ihtiyacı nedeniyle uygulama sosyal bir amaca hizmet etmeye başlamıştır.

www.kanka.host, Anadolu'da yaşanan deprem felaketinin ardından, depremden etkilenen barınma ihtiyacı olan vatandaşların ve gönüllü olmak isteyen destekçilerinin evlerini paylaşmalarına yardımcı olmak için AFS Gönüllü Derneği ile birlikte çalıştı.

DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ KONAKLAMA İMKANI

www.kanka.host platformunu kullanmak için öncelikle telefon numaranıza gönderilen doğrulama kodunu girmelisiniz. Daha sonra Google hesabınız ile üyelik oluşturabilirsiniz.

Depremzedeler için gönüllü formunda temel bilgilerin yanı sıra adli sicil kaydı ve ikametgah bilgisinin de verilmesi gerekli. Bunun dışında evde kaç kişi kalabileceği, gelenlerin ne kadar süre kalabileceği gibi sorular da mevcut.

Bir de ev için iki seçenek bulunuyor; 'Askıda Ev (Boş Ev Demek)' ve 'Evimi Gönüllü Paylaşabilirim' seçeneği. Yani boş bir eviniz varsa da depremzedelere açabiliyorsunuz.

Eğer depremzede iseniz depremzedeler için barınma formunu doldurmanız gerekiyor. Bu formda da yine temel sorular mevcut ama aynı zamanda adli sicil kaydının da eklenmesi isteniyor.

Formda aynı hanede kalması gereken kişi sayısı, sağlık problemleri olan bireylerin bilgisi, gidilebilecek şehirler, barınma ihtiyacı olan kişilerin yaşları, yola çıkılabilecek tarih ve ulaşım desteği gibi sorular mevcut.

Bu formlar doldurulduktan sonra platform kişileri ve hane sahiplerini eşleştiriyor.

www.kanka.host adminleri, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @kanka.host kullanıcı adıyla aktiftir ve bu süreçte kullanıcılara sürekli yardımcı olurlar. 

KANKA.HOST iPHONE UYGULAMASI: apps.apple.com/tr/app/kanka-host/id1633282605?l=tr
KANKA.HOST ANDROID UYGULAMASI: play.google.com/store/apps/details?id=com.kankahost.kankaapp

Almanya'dan şok karar! Depremzedelere vize kolaylığı sağlanacak!
Hatay tahliye ediliyor! Ücretsiz otobüs seferleri başladı! Başvuru ekranı açıldı!
Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...
Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!