Emlak Konut

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Deprem felaketinin ardından iş dünyası bölgeye yardım için seferberlik başlatırken, Karadeniz Holding ise, bir ilke imza atarak, 2 yüzer kenti Hatay’a göndereceğini duyurdu. Bir ilk olan bu yüzer kentler nasıl olacak, kaç kişiyi barındıracak? işte detaylar… resim2Söz konusu bu yaşam kentleri, acil insani yardım sağlamak amacıyla ilk kez depremzedelerin yaralarını sarmak için kullanılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Karadeniz Holding, 3 bin kişinin yaşayabileceği 2 yüzer yaşam kentini İskenderun'a göndereceğini duyurdu.

resim2

Söz konusu bu yaşam kentleri, acil insani yardım sağlamak amacıyla ilk kez depremzedelerin yaralarını sarmak için kullanılacak.

Konuyla ilgili Karadeniz Holding’den yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye insani yardım sağlamak amacıyla iki acil yardım gemisi süratle bölgeye gönderiliyor.

Afet durumlarında insani yardım amacıyla kullanılabilecek yüzer yaşam kentleri konseptinin ilk iki gemisi olan Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan ve Karadeniz Lifeship Rauf Bey'in Hatay-İskenderun'a sevki için hazırlıklar başlatıldı.

Depremde zarar gören 3 bin kişinin yaşayabileceği 2 yüzer yaşam kentinde yaşam alanlarının haricinde, çocuk kreşi, eğitim, sağlık, aş evi ve sosyal alanlarıyla modern bir kentin tüm imkanları yer alırken, iki yüzer kentte toplam 1900 öğrenci için eğitim tesisi bulunmakta.

Bu yaşam kentlerinin her tür hava koşuluna dayanıklı olduğu ve genel afet hallerinde faaliyetlerini kesintisiz sürdürebileceği ifade edilirken, yaşam kentler için ilave altyapı yatırımı gerekmeyecek.

116 ODASI VAR

Toplamda 1500 kişinin yaşayabileceği Süheyla Sultan yüzer yaşam kentinde klima, televizyon ve buzdolaplı ve her biri 12 kişilik 72 oda, yine her biri 4-6 kişilik 116 oda bulunuyor.

Bunun dışında 900 öğrenci için 18 derslik ile sürekli eğitim sağlanabilen, bilgisayar laboratuvarı, konferans ve iletişim merkezi yer alan Süheyla Sultan yüzer yaşam kenti, poliklinik ve revirlerin yanı sıra 20 kişilik yatarak tedavi sağlanabilecek sağlık alanlarını da içermekte

Bir diğer yüzer kent Rauf Bey’in bünyesinde ise her biri 4-6 kişilik 150 konteyner kent ve 1000 kişilik açık yatakhane barındırıyor.

Kentte, 1000 öğrenci için 20 derslik ve bilgisayar laboratuvarının haricinde poliklinik, revir ve 20 kişilik yatarak tedavi alanı da bulunmakta.