Kent Haberleri

Depremzedeye şimdi de nakliye şoku! Fırsatçıların istediği rakam dudak uçuklattı!

Deprem felaketin fırsat bilen bazı ev sahipleri ve emlakçıların ardından bu kez de fırsatçılar nakliye sektöründe ortaya çıktı. Depremin ardından bölgeden taşınmak isteyen depremzedeler, kendilerinden istenen fiyatlarla bir şok daha yaşadı!..

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından, çevre illerde kiraları fahiş şekilde artıran bazı ev sahiplerinin ardından şimdi de nakliye sektöründe fırsatçılar türedi.

Bölgeden taşınmak isteyen depremzedelerin oluşturduğu yoğunluğu fırsata çevirenler, 3 bin TL civarında olan fiyatları 10 bin TL’ye kadar çekti.

DÜNYA gazetesinin haberine göre, bölgeden taşınmak isteyen depremzede şimdi de nakliye şokunu yaşıyor. Fiyatlar depremin ardından üç katına çıkarken, Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır, 11 ili etkileyen depremin ardından evleri hasar görenlerin, bir an önce eşya taşımak istediklerini, bunun sektörde talebi artırdığını söyledi.

Deprem bölgesinden taşınmak isteyenlerden, özellikle fahiş fiyat konusunda ciddi şikayet aldıklarına dikkat çeken Ayılmazdır, bunun önüne geçmek için çaba harcadıklarını belirtti.

Depremin öncesinde dış cepheye asansör kurulması için normal şartlarda fiyatın 500-600 lira dolayında olduğunu ancak şikayet konusu olan vakalarda bu rakamların 4-5 bin liraya ulaştığının görüldüğünü vurgulayan Ayılmazdır, deprem öncesi şehir içi evden eve nakliyatın 2 bin 500 ile 3 bin arasında gerçekleştirildiğini ancak deprem sonrası bazı firmaların fırsatçılıkla fiyatları 7 ile 10 bin lira arasında değişen rakamlara çektiğini söyledi.

35-40 BİN LİRAYA ULAŞTI

Depremin en ağır hasar verdiği Hatay'dan İstanbul'a daha önce 18-20 bin lira arasında evden eve nakliye yapıldığını hatırlatan Ayılmazdır “Deprem sonrası da rakamlar aynı olmalı fakat bize gelen şikayetler, fiyatların 35 ila 40 bin liraya kadar ulaştığını gösteriyor" dedi. Depremin ilk gününden beri yaşandığı günden bu yana Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ve Acil Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesindeki kriz masasında işbirliği yaptıklarını söyleyen Ayılmazdır, depremin etkilediği illerde "hasarlı raporu" verilen binalardaki eşya alarak başka yerlere ulaştırabildiklerini kaydetti.

Depremzedelerin, genellikle ağır yıkım yaşanan yerlerden başka illere taşınmak istediğini bildiren Ayılmazdır, “Eşyalarını köy ve kasabasına götürenler olduğu gibi bazen de lojistik firmalarının depolarında muhafaza yoluna gidilebiliyor" diye konuştu. Ayılmazdır, depremden sonra bölgeye yardım ulaştırmak isteyenlere de Türkiye'nin her yerinden bin kamyonla destek verdiklerini de bildirdi.

TAŞINMAK İSTEYENE BİNANIN HASAR DURUMUNU SORUYORLAR

Depremin ardından bölgeden taşınmak isteyenlerin arttığını söyleyen Koçlu Nakliyat yetkilisi Hamit Aktaş ise, orta hasarlı, taşınabilir belgesi olan konutlardan eşya çıkarabildiklerini bildirdi. Şehir içinde eşyası taşınan bina ile oturulacak binanın yüksekliği, eşyanın azlığı çokluğu gibi kriterlerin fiyatları etkilediğini anlatan Aktaş, şehir dışı için ise fiyatları taşıma yapılacak iki il arasındaki uzaklığın belirlediğini bildirdi.