04 / 05 / 2024

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 10 milyon TL'lik yatırım!

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 10 milyon TL'lik yatırım!

2016 yılında ilimizdeki sağlık yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Yeni yılda projeleri hazırlanan ve ihalesi gerçekleştirilecek olan Derince E.A.H.’ye ek bina yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak



2016 yılında ilimizdeki sağlık yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Yeni yılda projeleri hazırlanan ve ihalesi gerçekleştirilecek olan Derince E.A.H.’ye ek bina yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak. KOÜ Hastanesi’nden sonra bölgenin en büyük hastanesi olan ve çevre illerdeki hastalara da hizmet veren Derince E.A.H. 2016 yılındaki yatırımları ile ilimizde sağlık alanındaki büyük bir açığı kapatmış olacak.


Bu büyük projeler içerisindeki önemli bir yatırım hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, “Cephanelik içerisinde en geç 5 yıl içerisinde hizmete açılacak olan şehir hastanesinden önce ilimizin batısında yer alan ve büyük bir hasta kapasitesine sahip olan Derince E.A.H.’ye ek bina geliyor.  Hastanenin hizmet kapasitesiyle birlikte hasta sayısının da her geçen yıl artması hastaneye yapılacak olan ek bina ile ihtiyacı önemli ölçüde karşılayacağını düşünüyoruz” dedi.


ASKERİ HASTANE DERİNCE E.A.H.’YE BAĞLANACAK MI?

Öte yandan uzun yıllardır Derince ilçesinde hizmet veren Derince Askeri Hastanesi ve arazisinin Derince E.A.H.’ye bağlanma sürecinden hala bir sonuç alınamadı. Bu konuda ilimizin kent dinamiklerinin girişimlerinden bir sonuç alınamazken Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın bu konuda göstereceği hassasiyet ile arazinin büyük bir eğitim kampüsünün yatırımının öncülüğü gerçekleştirilmiş olacak. Bakan Fikri Işık, ayrıca konuyla ilgili daha önce arazinin askeriyeden sivile geçmesi için çalışmaların devam ettiğini alanın askeriyeden alınır alınmaz yeşil alanların korunarak sağlık park yapılacağını söylemişti.


EK BİNA İLE EN GÜÇLÜ ACİL SERVİSİ HİZMETE GİRECEK

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin ağlık Bakanlığı’nın ilimize göndereceği ödeneklerle yapılacak olan ek bina, 5 kattan oluşup 10 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mevcut binası bize yetersiz geliyor. Yapacağımız birçok yatırım var ama yapamıyoruz veya tadilatla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ek bina ile şehir hastanesi bitene kadar ilçemiz bu süreçte derin bir nefes alacak. Derince’nin ihtiyacı olan yatak, poliklinik ve yoğun bakım gibi ihtiyaçları karşılanacak. Burada, acil servis, yoğun bakım üniteleri, yatak servisleri, poliklinik hizmetleri olacak. En önemlisi de şehir hastanesini beklemeden yoğun bir acil servisi olan bu hastaneye bölgemizdeki en donanımlı ve en güçlü acil servisi yapmış olacağız. Derince’de ayrıca 11 ana branşta uzmanlık düzeyinde nöbet hizmetleri veriliyor. Hastanemizde 53 adet yoğun bakım ünitesi mevcut. Yeni yapılacak binaya, 50 yoğun bakım ünitesi daha yapılacak” dedi. 

 

Özgür Kocaeli 




Geri Dön