06 / 05 / 2024

DEÜ Öğrenci Aktivite Merkezi'nin temeli atıldı!

DEÜ Öğrenci Aktivite Merkezi'nin temeli atıldı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Buca Tınaztepe Yerleşkesi'nde, Öğrenci Aktivite Merkezinin temeli törenle atıldı



Tören öncesinde bir grup öğrenci,  İzmir  Büyükşehir Belediyesinin, Tınaztepe yerleşkesindeki ring otobüslerini paralı hale getirmesini protesto ederek, yürüyüş yaptı, yolda oturma eyleminde bulundu.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, öğrencilerin yanına giderek, bu protestoyu "yerden göğe kadar haklı bulduğunu" belirtti. Belediyeyle sorunun çözümü için görüşeceklerini ifade eden Prof. Dr. Füzün, "Çözüm bulamazsak, elimizdeki otobüsleri geçici süre için bu işte kullanacağız. En kısa sürede de iki yeni otobüs alacağız" dedi.

Rektör Füzün'ün konuşmasının ardından öğrenciler, oturma eylemine son vererek, temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Prof. Dr. Füzün, üniversitenin 50 bine yakın öğrencisi, üç bini aşan öğretim elemanı ve yedi bin çalışanıyla dev bir eğitim kurumu olduğunu kaydetti. Tınaztepe Yerleşkesi'ndeki Mühendislik, Mimarlık, Fen-Edebiyat, İşletme ve Denizcilik Fakülteleri ile Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde eğitim gören 14 bin 882 öğrenci ve öğretim üyesinin, temeli atılıp hizmete girecek merkezde yepyeni bir yaşam alanına kavuşacağını kaydeden Füzün, şu bilgiyi verdi:

"Merkezimizi, gelecek akademik yıla tamamlamayı hedefliyoruz. DEÜ Öğrenci Aktivite Merkezi, üniversitemiz için yepyeni bir cazibe merkezi olacaktır. Merkezde, açık-kapalı alanda kafeteryalar, sinema salonları, internet altyapısı, öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek dükkanlar, fuaye salonları yer alacak. Çam ağaçlarıyla kaplı 2 bin 500 metrekare alanda öğrencilerimizin kendilerini daha rahat hissedecekleri mekanlar oluşturacağız.

Tınaztepe Yerleşkesine bir yıl içinde DEÜ Rektörlüğünü taşıyacağız. Alanda hukuk fakültesi, 5-6 bin kişilik amfi tiyatro, atletizm pisti yapacağız. Burası cıvıl cıvıl, yaşayan bir kampüs olacak."

Konuşmanın ardından Prof.Dr. Füzün, butona basarak inşaatın temeline ilk harcı koydu.
AA


Geri Dön