Ekonomi

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..Yüksek enflasyonu değerlendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya olduklarını belirterek, Enflasyonda tarihi bir zorlukla karşı karşıyayız ve bu zorluk birkaç ay içinde bitmeeycek" dediÖte yandan Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) Christian Sewing, yüksek enflasyonun toplumsal barışı tehdit ettiğini belirterek, devam eden fiyat baskısının Alman ekonomisinde resesyon riskini artırdığına dikkat çekti

Avro Bölgesi'nde mayısta yüzde 8,1 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda maliyetlerinin artmaya devam etmesiyle haziranda yüzde 8,6'ya çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaştı.

Yüksek enflasyonu değerlendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya olduklarını belirterek, Enflasyonda tarihi bir zorlukla karşı karşıyayız ve bu zorluk birkaç ay içinde bitmeeycek" dedi

Öte yandan Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) Christian Sewing, yüksek enflasyonun toplumsal barışı tehdit ettiğini belirterek, devam eden fiyat baskısının Alman ekonomisinde resesyon riskini artırdığına dikkat çekti.

Sewing, Frankfurt'ta düzenlenen bankacılık konferansında yaptığı konuşmada, yüksek enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ALMAN HALKI TASARRUF YAPAMIYOR

Yüksek enflasyonun toplum üzerindeki olumsuz etkisine dikkati çeken Sewing, Almanya'da anketlerde insanların yüzde 40'ının yüksek enflasyon nedeniyle artık tasarruf edemeyeceklerini söylemesinin Almanya'da toplumsal barışı tehdit ettiğini kaydetti.

Sewing, devam eden fiyat baskısının Alman ekonomisinde resesyon riskini artırdığını belirterek, Alman şirketlerin sipariş defterlerinin hala dolu ve karlı ancak gelecek 12 ay için endişeli olduklarını aktardı.

Pandeminin devam etmesi, sıkıntılı tedarik zincirleri ve iş gücü piyasasındaki dar boğazların fiyatları yukarı yönlü baskıladığını vurgulayan Sewing, yüksek enflasyon karşısında merkez bankalarının faiz oranlarını artırmasının gerekli olduğunu kaydetti.

Sewing, ECB'nin faiz oranlarını önceden açıklanandan daha hızlı bir şekilde artırmasını istediklerini ifade etti.

Bu arada, Avro Bölgesi'nde mayısta yüzde 8,1 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda maliyetlerinin artmaya devam etmesiyle haziranda yüzde 8,6'ya çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya'da ise yıllık enflasyon yüzde 7,6 olarak açıklanmıştı.

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Buğday fiyatları son 4 ayın dibini gördü! Emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin nedeni ne?

Temmuz 2022 emekli ve memur maaşları belli oldu! Aile yardımı ödeneği dahil işte hesaplara yatacak para

Haziran enflasyonu sonrası ilk zam gelen ürün açıklandı! Fiyatı yüzde 130 artıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira

Flaş asgari ücret yeniden artacak iddiası! İbrahim Kahveci Temmuz'da neden zam yapıldığını açıkladı

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projesinin tarihi açıklandı! TOKİ Ümraniye'den başlayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?