Ekonomi

Dev bankadan piyasaları alt üst eden altın tahmini! O tarihten sonra altın bu kadar olacak!

Altına dair yapılan her tahmin yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. Tam da bu zaman diliminde o bankadan piyasaları alt üst eden tahmin geldi. İşte detaylar!Dünyaca ünlü banka altın tahminlerini duyurdu

Altın fiyatları günden güne yükseliyor. Dünyaca ünlü banka altın tahminlerini duyurdu. Peki altın kaç TL olacak? İşte ayrıntılar…

Altın yatırımcıları uzmanların yaptığı tahmin ve uyarıları ilgi ile takip ediyor. O banka altına dair rekor tahminlerini açıkladı.

DÜNYA BANKASINDAN ALTIN TAHMİNİ GELDİ!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik hızla devam ederken Bank of America altına dair tahminlerini ilgililer için paylaştı. Bankanın tahminlerine bakıldığı zaman yükseliş devam ederken ONS altın fiyatları 2.500 dolar seviyelerine kadar çıkacak. ONS altın rekor seviyesiyle 2078 dolar seviyesine kadar çıktı ve ilk olarak 2.100 dolar olması beklenmektedir. Bankanın tahminleri ise, 2.100 dolar sonrasında 2.500 dolar seviyesinden işlem görmesidir. FED Mart ayı kararına göre 25 puan faiz artırımı uygulandı ve yüzde 4.75-5 aralığına yükseliş meydana geldi.

İSLAM MEMİŞ DE ANALİZ ETTİ!

FED toplantısından çıkacak olan faiz kararları altın fiyatlarını etkileyecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasası ile ilgili yorumda bulundu. Ünlü ekonomist Memiş'in yaptığı açıklamalarda; 'Yüzde 5.2 olarak beklenen Amerika enflasyon verisi yüzde 5 olarak geldi. Beklentinin altında gelmesi iyimserliği artırdı ve FED'in artık faizleri yükseltmeyeceği ile ilgili beklentiler ortaya atılmaya başlandı. FED kararları da ONS altın seviyesini de etkiliyor.

2 bin 50 direnç seviyesi var ve yıl içinde 2 bin 300 dolar seviyelerine yükseliş olacağını düşünüyorum. Merkez Bankalarının kenara itilmesi, faiz artırımlarının durması, jeopolitik risklerde artış yaşanması ve bankacılık krizinin Avrupa'ya ve farklı ülkelere sirayet etmesi altını güvenli liman olarak tutuyor. Kısa vadede ise ONS altında kâr satışı olmasını bekliyorum ve 1.960 dolar seviyesinde gram altın kaça geliyor ise o seviyelere alım için bir fırsat imkanı sunuyor. Bilhassa da Haziran ayı sorasında FED kararlarında artış durursa gram altının 1.400 seviye olması gözlenebilir. Ama bu rekorların bittiği anlamında değil ve yükselişler de sürecek” dedi.