Kent Haberleri

Dev Bankalar peş peşe açıkladı! Euronun kaderi çiziliyor! Avrupa Merkez Bankası'ndaki beklentiler açıklandı!

Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası ECB faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından  ECB'nin ilerleyen günlerde nasıl bir yol çizeceğini dev bankalar peş peşe açıkladı. İşte Euronun kaderi çiziliyor. Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra gözler euro kuruna çevrildi

Euruo/TL kurunun kaderini belirleyecek olan kritik gelişme geçtiğimz hafta Perşembe günü belli oldu. Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra gözler euro kuruna çevrildi. Euro/TL kuru yukarı yönlü hareket ederken Avrupa Merkez Bankası!nin ilerlyen zamanlarda nasıl bir politika faiz kararı vereceği merak ediliyor. Geçtğimiz hafta 25 baz puan artıl yapan Banka'nın ilerlyen zamanlarda nasıl karar vereceğini Dev bankalar peş pepşe açıkladı. Euronun kaderi çiziliyor! Avrup Merkez Bankası'ndaki beklentiler açıklandı!
 

DEV BANKALAR PEŞ PEŞ AÇIKLADI!

GOLDMAN SACHS'a göre, Avrupa'da yenilenen bankacılık endişeleri, sıkılaşma döngüsünün daha erken sona ermesine neden olabilir. 

BARCLAYS'a göre, Mevduat faizinin yüzde 3,75'te olmasıyla sıkılaşma döngüsünün Temmuz ayında sona ereceğini düşünüyoruz. Daha sonra ECB'nin 2024'ün ikinci yarısına kadar faizi sabit bırakması bekleniyor. 

NORDEA'ya göre; Risklerin her iki yönde de görüldüğünün altı çizilerek, Daha fazla finansal piyasa türbülansı veya ekonomi için daha hızlı bir ivme kaybı faiz artış döngüsünü kısa sürede durdurması bekleniyor.

UBS'a göre; ECB,  2024-2025'te enflasyonu yüzde 2'ye düşürme yolunda. 

ING'ye göre Son veriler altta yatan gerçeği doğrulamış olsa da enflasyonist baskı beklenenden daha sert. Zayıf kredi büyümesi ve Banka Kredi Anketi'nin son sonuçları, bugüne kadar yapılan faiz artışlarının ekonominin finansmanında net izler bıraktığına işaret ediyor.

COMMERZBANK'a göre ise  Yaz için faiz artırımlarının sona ermesi bekleniyor. -

DANSKE göre; AMB, enflasyonu düşürme sürecinde daha yavaş bir yol izledi. Lagarde, bunun bir varış noktası değil, bir yolculuk olduğunu birkaç kez tekrarladı. Mevcut enflasyon ve büyümeyi değerlendirdiğimizde şunu garanti ediyoruz: Bu sıkılaşma döngüsünün biraz daha uzun süreceğini ancak yine de yüzde 4 seviyesinde sona ermesi bekleniyor.

Euro bugün kaç lira? Euro ne kadar? Euro kaç lira oldu? Euro/TL bugün kaç TL? 8 Mayıs 2023 dolar/TL kuru...

 

 

EURO/TL KURU NE KADAR 8 MAYIS 2023?

8 Mayıs Pazartesi euro/TL kuru yakından takip ediliyor. Bugün euro/TL alış fiyatı22,373 lira, satış fiyatı ise 22,584 lira.

Altın gaza bastı! 1 gram bile altını olan havalara uçtu! Hemen bakın! 8 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları 

Doların 6 gün sonra geleceği seviye ortaya çıktı! Doları olanlar uyanık olun! Bu rakam bir ilk olacak!