Kripto Paralar

Dev bankaların son dakika Bitcoin tahminleri!

Bitcoin'deki sallantı sürerken, Goldman Sachs, JPMorgan ve Bank of America'nın uzun vadeli tahminlerindeki iyimser hava devam ediyor. Peki dev bankaların son dakika Bitcoin tahminleri ne oldu?  Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitcoin, geçen sene toplam piyasa değerine göre ilk 10 varlığın arasında oldu

Lider kripto para Bitcoin, iniş ve çıkışlarına karşın 2021’i yılın başına göre ciddi bir kazanımla tamamladı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitcoin, geçen sene toplam piyasa değerine göre ilk 10 varlığın arasında oldu. Bu da Bitcoin’in Goldman Sachs, JPMorgan ve Bank of America gibi dev bankaların analistlerinin görmezden gelemeyeceği kadar büyük olması anlamını taşıyor.

ABD’li dev banka Goldman Sachs’ın lider stratejistlerinden Zach Pandl, Bitcoin’in 100 bin doları bulması için bir yol çizerken, JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou da Kasım'da bankanın 146 bin dolarlık hedefini yeniledi. Bank of America ise kripto alanının artık “göz ardı edilemeyecek kadar büyük” olduğuna dikkat çeken Ekim 2021 raporunda dijital varlık çalışmalarını başlattığını açıkladı. 

 


 

İSVİÇRELİ BANKADAN ‘SPEKÜLASYON’ YORUMU

Fakat bu iyimser görüşlere karşına Bitcoin’in düşüş eğilimini sürdüreceğini savunan bankalar da bulunuyor. İsviçre bankası UBS, Bitcoin’e ilişkin borsa yatırım fonları gibi karmaşık yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesinin ardından bile kripto para birimlerini tamamen spekülatif şekilde görmeye devam ediyor.

Bankanın baş yatırım görevlisi Mark Haefele liderliğindeki bir ekip, “Kripto paralara ve coinlere doğrudan maruz kalmayı yalnızca risk toleransı yüksek yatırımcılar için uygun görüyoruz” açıklamasını yaptı. Raporda “Dijital varlıkların temelini oluşturan teknolojiler için potansiyel görürken, coinleri spekülatif olarak görmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

KÜRESEL DEVLER NE DİYOR?

İşte küresel bankacılık devlerinin Bitcoin'e ilişkin öngörüleri:

Goldman Sachs: Banka geçen günlerde yayınladığı bir raporda Bitcoin'in 100 bin dolarlık seviyeye yükselebileceğini, fakat bunun ancak altından pazar payı almayaı sürdürmesi durumunda gerçekleşebileceğini ifade etti. 

Goldman analistleri Bitcoin’deki oynaklığın çekiciliği azalttığını belirtiyor. Analize göre oynaklığın düşmesi durumunda ise ilgi yükselecek. Ayrıca enflasyon yükseldikçe daha fazla yatırımcı Bitcoin’i enflasyona karşı bir tedbir amacıyla satın alabilir.

JPMorgan: ABD’li yatırım bankası yatırımcıların kripto varlığını giderek altına bir alternatif şeklinde gördüklerini belirterek 146 bin dolarlık uzun vadeli fiyat hedefini yineledi.

Bank of America, RBC ve Wells Fargo geçtiğimiz sene kripto para birimlerini yatırım gerçekleştirebilr varlıklar olarak ele almaya başladı, fakat bu bankalar henüz resmi bir bitcoin fiyat tahmini yayınlamadı.

UÇUK TAHMİNLER TUTMADI

Citigroup analistlerininse daha önce 2020'ye ait sızdırılmış bir notta Bitcoin’in 2021 Aralık'a kadar 318 bin dolara yükseleceği yönünde tahminde bulundukları gündeme geldi.

2020'de şu anda 40 bin doların üzerinde olan Bitcoin için oldukça uçuk bir öngörüde bulunulmaso, bankaların iyimser tahminlerine olan güveni sarsılmasına neden oldu.

NFT'leri diğer tokenlardan ayıran özellik nedir?

Kazakistan'da yaşanan olaylar kripto paraları nasıl etkiledi?

Beklenen gün geldi! Emekliler zamlarına kavuşuyor!

Ödemeler başladı! Hesaplara 850 lira yatırıldı!

17 Ocak 2022 altın fiyatları!

Dolar/TL güne düşüşle başladı! İşte bugünkü dolar kuru!