Ekonomi

Dev finans kuruluşundan dolarla ilgili çok kritik açıklama! Güçlü dolar hikayesi bitiyor mu?

ABD'de olumlu gelen enflasyon rakamının Fed'in faiz adımlarını yavaşlatması beklenirken, doların da diğer gelişmiş ülke paraları karşısında zayıflaması öngörülüyor. 2023 yılında ise güçlü dolar hikayesinin tamamen sona ermesi ve doların zayıflamaya başlaması beklentisi hakim. Euro ve Yen için ise to

JP Morgan Varlık Yönetimi, doların bu yılın son çeyrek döneminde zirveyi gördükten sonra 2023 yılı boyunca düşmesini beklediğini açıkladı.

 Finans Kuruluşu JP Morgan, Amerikan Merkez Bankası Fed'in yumuşak tavrının güçlü dolar döneminin sonunu getirebileceğini açıkladı. JP Morgan Varlık Yönetimi’nin açıklamasına göre ABD enflasyonunda görülen yavaşlamayla, piyasaların Fed faiz fiyatlamalarının yumuşamaya başladığı, bu durumun da güçlü dolar döneminin sonunu getirebileceği belirtildi.

Euro ve Yen'de toparlanma için alan var

Bloomberg’ün haberine göre, JP Morgan Varlık Yönetimi’ne göre enflasyondaki yavaşlama ve piyasaların Fed faiz fiyatlamalarında yumuşaması güçlü dolar döneminin sonunu getirecek. Haberde görüşlerine yen verilen JP Morgan Varlık Yönetimi Stratejisti Kerry Craig, piyasaların Fed’in politikası hakkında artık daha net bir tabloya sahip olduğunu belirterek, doların artık 2022 yılında görüldüğü gibi tek yön yukarı çizgisinde olmadığını kaydetti. Craig, Euro ve Yen gibi para birimlerinde toparlanma için alan olduğunu ifade etti. Öte yandan Andrew Sheets’in aralarında olduğu Morgan Stanley analistleri  doların 2022 yılının son çeyreğinde zirve yapmasını, ardından 2023 yılı boyunca düşüş kaydetmesini  öngörüyor.

Dolar 10 gelişmiş ülke para birimi karşısında zayıflıyor

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; doların 10 gelişmiş ülkenin para birimi karşısındaki performansını ölçen Bloomberg Dolar Endeksi eylül ayındaki zirvelerinin ardından yüzde 6’nın üzerinde düşüş kaydetti. Dolar son bir ayda da 10 gelişmiş ülkenin para biriminin tamamına karşı zayıfladı. JP Morgan Chase ekonomistleri ise Amerikan Merkez Bankası Fed’in agresif faiz artışlarının 2023 yılında, 1 milyondan fazla ABD’linin işine mal olabilecek ılımlı bir resesyona sebep olabileceği tahmininde bulunmuştu. Ekonomistler Fed’in 2024 yılında borçlanma maliyetlerini düşürmeye yönelmesini beklediklerini açıklamıştı.

Dolar bugün ne kadar? 30 Kasım 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!