Otomobil

Devler arasında rekabet kızışacak! İhracat şampiyonu Chery artık Türkiye'de! 

Global manada üne sahip Chery, Artık Türkiye pazarında da yerini aldı. Ünlü marka rekabeti kuvvetlendireceğe benziyor. Lüks üetime sahip markanın Türkiye satış fiyatları merak konusu oldu. Peki Chery araçlar yurt dışında ne kadara satılıyor?1999 yılında kurulan şirket, günümüzde Çin'in en büyük otomobil üreticilerinden biri olarak kabul edilir

Chery, Çin'de kurulmuş bir otomobil üreticisidir. 1999 yılında kurulan şirket, günümüzde Çin'in en büyük otomobil üreticilerinden biri olarak kabul edilir. Şirket, çeşitli otomobil modelleri üretmektedir, bunlar arasında hatchback, sedan, SUV ve hibrit otomobiller bulunmaktadır.  Chery, Çin dışında da otomobil üretimi yapmakta ve dünya çapında satışları bulunmaktadır.

Tedarik zincirindeki problemler nedeniyle zor günler geçiren firma endüstrisi, tüm sorunlara rağmen büyümeye devam ediyor.  Neredeyse tüm dünyada rekorlar kıran sektör, irili ufaklı pek çok marka için büyüme fırsatları içeriyor. Son olarak söz konusu markalardan biri olan Chery, Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptı. İşte detaylar…

Dünyaca ünlü otomobil devi Chery, artık Türkiye’de!

Dünyanın en büyük otomotiv markalarından Chery, Türkiye otomotiv sektörüne sağlam ve iddialı şekilde start verdi. Markanın Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, ilk etapta 1.6 litre benzinli 
motor ve 7 ileri otomatik şanzımana malik TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO, OMODA 5 modellerini göreceğimizin altını çizdi.


Yapılan açıklamaya göre Chery’nin Türkiye’de iş yapmaya başlama planı yeni alınan bir karar değil. Şirketin idare kısmı son dört yıldır, girilecek pazar araştırması, müşteri  beklentilerinin analizi ve daha birçok farklı alternatiflerin fizibiliteleri sonucunda, Türkiye otomotiv sektörüne kendi yatırımı ile gelme kararı aldıklarını beyan ettiler.

Özellikle de otomobil severlerin adını duyduğu Chery, 80 ülkeye dağılmış geniş satış ve servis ağına sahip. Şirket 19 yıldır üst üste Çin’in ihracat şampiyonu olma rekorunu elinde tutuyor. Türkiye pazarı için donanımını ivedilikle halleden marka, geniş satış ve satış sonrası ağını yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Chery’nin 3 yeni SUV’u ilkbaharda yollarda!

Şirketin ilk modelleri ise ilkbaharda Türkiye’ye gelecek. Chery OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve amiral gemisi TIGGO 8 PRO satışa çıkacak ilk otomobil modelleri olacak. Yapılan açıklamaya göre, 2024 yılından itibaren hibrit ve elektrikli varyasyonlar otomotiv sektöründeki yerini alacak. Tüketiciler tarafından en çok merak edilen şey ise araçların satış fiyatının ne olacağı.  

Mesela Cherry Omada 5, yurt dışında  14 bin dolar ile 19 bin dolar arasında satılıyor. Fakat bu fiyata ülkemizdeki vergiler dahil edildiğinde 500-600 bin TL arasında bir  ücret ortaya çıkıyor. Yine de Chery’nin yerel fiyatlandırma yaparak köklü rakiplerine karşı rekabet avantajı elde etmesi mümkün.

Çinli otomobil markalarının oldukça maklul modelleri olması da insanları heyecanlandıran bir diğer mesele. Özellikle de uygun elektrikli otomobiller ülkemize gelmeye  başlarsa EV satışlarında ciddi bir fiyat artışı görebilir. Bu olay artan vergi ve kur yükünden araç alamayan insanlar için bir fırsat gibi duruyor. Ancak kesin bir şey söylemek  için şu an oldukça erken.

Merkez Bankası'ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT'de bilinmeyenler

Profilo'nun bu kampanyası kaçmaz! Bir fırın alana 2 ayrı indirim fırsatı! 31 Aralık fiyat listesi