Ekonomi

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…Türkiye'de artan enflasyon nedeniyle devlet, çeşitli yardım programlarını vatandaşlar için uygulamaya devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılı için sosyal yardım programlarını açıklarken 750 TL ulaşım alanındaki mali yardımı da açıkladı. Türkiye'de artan enflasyon nedeniyle devlet, çeşitli yardım programlarını vatandaşlar için uygulamaya devam ediyor. Eğitim Yardımları kapsamında yer alan Ulaşım Giderleri Yardımı da belirli şartlar dahilinde vatandaşlar için sunulacak.

 

Başvuru koşulları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25 yaş ve altındaki öğrenciler için 750 TL'lik yardım sundu. Bu yardım için bazı koşullar belirlenmiş olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamında hak sahipleri için sunulacaktır. Aynı zamanda 25 yaş ve altında olanların eğitim gördükleri illerin aileleriyle yaşadıkları illerin farklı olması gerekmektedir.

Öğrenciler, ailelerini ziyaret etmek veya okullarına dönmek için yılda toplam dört bilet kullanma hakkına sahip olacaklardır. Bu noktada yıl boyunca iki gidiş ve iki dönüş bileti kullanarak aileleriyle bir araya gelebileceklerdir.

 

Uygunluk kriterleri

Yardım paketinden faydalanmak isteyenler şu kriterlere uyum sağlamak zorundadır:

Bu yardımdan sadece 3294 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen kriterlere uyan kişiler yararlanabileceklerdir. Dolayısıyla en temel kriterler arasında 18-25 yaş arasındaki aile ikametinden farklı adreslerde örgün eğitim gören öğrenciler yer almaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu yardım için belirlenen miktar 750 TL'dir. Bu ulaşım desteği ile öğrenci ve ailelerin mali yükünün hafifletilmesi amaçlanmaktadır. Böylece eğitimlerine devam eden öğrenciler yol masraflarını bir nebze olsun azaltacaklardır. Tüm detaylar ilgili bakanlığın resmi sitesinde yer almakta olup bilgiler, yardımdan yararlanmak isteyen kişileri yönlendirmektedir.

Aile Destek Paketi programı yerine vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı Temmuz 2023 kime verilecek? Hemen bakın

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?