İhale

Devlet 40 şehirde 499 arsayı satışa çıkardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 40 şehirde 499 arsayı satışa çıkardı. İşte söz konusu arazi satışları ile ilgili tüm detaylar...Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı toplam 499 arsanın 21 ve 22 Eylül tarihlerinde yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılacağını duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 40 şehirdeki kamuya ait tam 499 arsayı satışa çıkardığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı toplam 499 arsanın 21 ve 22 Eylül tarihlerinde yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılacağını duyurdu. Bazı şehirlerde konut alanları satılırken, turizm bölgelerinde de çok sayıda arazinin satışı gerçekleştirilecek.

Satışı gerçekleştirilecek olan toplam 499 arazinin toplam büyüklüğü yaklaşık olarak 5 milyon metrekare. Bu da yine yaklaşık olarak 700 futbol sahasına denk geliyor. Ayrıca bu arazi satışlarından en az 2 milyar 700 milyon Türk Lirası da gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Peki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan arsalar hangi şehirlerde? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

İSTANBUL’DA DA TOPLAM 19 ARAZİ SATIŞA ÇIKIYOR

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, satışu gerçekleştirilecek olan arazilerin 19 tanesi de İstanbul’da yer alıyor. Küçükçekmece, Şile, Tuzla ve Sancaktepe'deki hazine arazileri, 21 Eylül tarihinde açık arttırma ile KDV'den muaf, yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeli şekilde satışa çıkarılacak. Satışa çıkarılacak olan arsaların tahmini bedeli, 164 bin 430 lira ile 101 milyon lira arasında farklılık gösteriyor. 

İstanbul Tuzla Tepeören'de 25 bin 326 metrekarelik, “özel eğitim tesisi” imarına sahip olan ve 101 milyon liradan satışa sunulan arazi, fiyatı en yüksek olan arazi olarak belirtildi. Satışa sunulan söz konusu arsaların büyük çoğunluğu konut imarına sahip. Satışı gerçekleştirilecek olan arsalar arasında depolama alanı, ticaret-konut, turizm, prestij hizmet alanı imarlı arsalar da yer alıyor. Satışa çıkarılan 19 hazine arazisinin toplam büyüklüğü yaklaşık olarak 40 bin metrekare.

TURİZM BÖLGELERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı turizmcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla’nın Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Milas ilçelerinde de toplam 82 arazi satacak. Ayrıca bakanlık Antalya’nın Döşemealtı, Muratpaşa ve Alanya ilçelerinde de toplam 4 arazi satışa çıkardı.

Yine verilen detaylara göre, İzmir’in Çeşme, Dikili ve Seferihisar ilçelerinin de arasında bulunduğu pek çok ilçesinde de toplamda 21 arsanın satılacağı, Aydın’ın da turizm merkezi olan Didim ve Kuşadası ilçelerinde ise 9 arazinin satılacağı açıklandı.

445 bin TL'ye arsa sahibi olabilirsiniz! Bu fırsat kaçmaz!

Arsa alacaklar dikkat! O ildeki 3 arsa satılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Ev yapmak isteyenlere 100 bin ucuz arsa müjdesi! Bu sosyal konut arsaları kapış kapış gidecek! Sakın kaçırmayın!