Yeni Şirketler

Devlet arazisi düşük fiyatla mı satılacak?

Rize Valiliği, Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcısı Mustafa Akyüz'ün, Hazine arazisinin satışında devletin zarara uğratılacağı yönündeki iddialarının gerçekle ilgisi olmadığı bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcısı Mustafa Akyüz'ün makamında yaptığı basın açıklamasında İyidere İlçe Mal Müdürü iken Hazineye ait arsanın düşük bedelle satılmak istendiğini iddia ettiği ve bu iddiaların bazı görsel ve yazılı basın organlarında yer aldığı belirtildi.

Akyüz'ün, kendisinin buna engel olmaya çalışması üzerine sürgün edildiğini öne sürdüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Adı geçen kişinin, daha önce de benzer konularda çeşitli makamlara başvurular yaptığı belirlendi. Bunun üzerine konu incelenmiş ve gerçekle ilgisinin olmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle, yersiz isnat ve iddialarından dolayı ilgili hakkında inceleme başlatılmıştır. Basında yer alan ve Mustafa Akyüz'e ait olduğu belirtilen açıklamanın içeriğinin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Rize merkeze tayininin ise kendi isteği üzerine yapıldığı, mevzuata aykırı şekilde basına yaptığı açıklama nedeniyle de hakkında yeni bir inceleme başlatıldığı kamuoyuna duyurulur." Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcısı Mustafa Akyüz, İyidere ilçesinde 7 bin 729 metrekare Hazine arazisinin satışında devletin 550 bin TL zarara uğratılacağını iddia etmiş, bu iddiası nedeniyle de ilçedeki görevinden alınarak il merkezinde bir göreve tayin edildiğini savunmuştu.