22 / 12 / 2024

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2016'da MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde temeli atılan fakat 2019 yerel seçimlerinden sonra CHP  Adana  Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile projenin 2020 yatırım programına alındığını belirten Bakan Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü ile bağlantı yollarının kalan yapım işleri için ihale hazırlıklarını başlattıklarını ve ihalesinin yakın zamanda yapılacağını açıkladı. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; "Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan bu köprünün vatandaşımıza hizmet etmesini engelleyen çevrelere 'dur' dedik ve hizmeti önceleyerek bu köprümüzü Adanalılara kazandırmak üzere kollarımızı sıvadık" diyen Karaismailoğlu, Bakanlığı'nın projeyi tamamlaması ile Adana'nın trafik sorununun çözüme kavuşacağını vurguladı. 

Bakan Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü ile bağlantı yollarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, 1 Temmuz 2020 tarihli "olur" ile karayolları yol ağına alındığına dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Adanalı vatandaşlarımız için önemini bildiğimiz bu projenin siyasi kaygılarla durdurulmasına, vatandaşımıza verilen sözlerin ve bugüne kadar yapılan emeklerin çöpe atılmasına elbette göz yummayız. Vatandaşımız hizmet beklerken, particilik kaygısının Adanalı vatandaşlarımıza zarar vermesine izin vermeyiz. Bu nedenle bu projeyi Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Bakanlık olarak üstlendik. Adana'ya beklediği projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak kazandıracağız" şeklinde konuştu. 

Karaismailoğlu, projenin 2020 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili talebin de onaylandığını belirtti. 

FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 47 DÜZEYİNDE

Bakan Karaismailoğlu, projeyle ilgili şunları söyledi: 

"Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde. Köprünün toplam uzunluğu bin 669 metre. Genişliği 38.25 metre. 69 adet tabliye ile yapılacak köprü Adana trafiği için çok önemli. Zira kentin nüfusu en yoğun üç ilçesi Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir arasındaki trafik 1956'da Seyhan Barajı'nın servis yolu olarak yapılan 2 şeritli yol ile sağlanıyor. Bu yol halihazırda trafik yoğunluğunu kaldırmadığı gibi baraj için de risk oluşturuyor. Nüfusu 2.5 milyona dayanan Adana'da bu üç büyük ilçedeki ulaşımın yükünü Devlet Bahçeli Köprüsü kaldıracak. Bu nedenle Adana'nın trafik sorununu çözecek bu projeyi bir an önce tamamlayarak, Adana'ya trafikte nefes aldıracağız."

Galata Kulesi'ndeki 'hilti'li restorasyona soruşturma!


Geri Dön