28 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli’den emekli maaşına ilişkin çok tartışılacak açıklama! Emekli maaşına zam gelecek mi?

Devlet Bahçeli’den emekli maaşına ilişkin çok tartışılacak açıklama! Emekli maaşına zam gelecek mi?

​​​​​​​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli aylığına yönelik, “Cumhurbaşkanlığı hükümeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Kısa zaman içinde sonuç verir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.



MHP lideri Bahçeli, 28’nci Dönem 2’nci Yasama Yılı açılışı kapsamında geldiği TBMM’de gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Bir basın mensubunun "Emekli zammına ilişkin MHP'nin bir vaadinin olduğu, bu konuda yetkililerle herhangi bir görüşmelerinin olup olmadığının" sorulması üzerine açıklama yapan Bahçeli, "Bizim özel bir görüşmemiz olmadı. Fakat Cumhurbaşkanlığı hükümeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Zannediyorum kısa zamanda sonuç verir” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’den emekli maaşına ilişkin çok tartışılacak açıklama! Emekli maaşına zam gelecek mi?

EMEKLİLERE 29 EKİM İKRAMİYE

Diğer taraftan, Cumhuriyet’in 100’ncü yılı olan 29 Ekim’de emeklilere ikramiye verilmesi de son zamanlarda herkesin konuştuğu konular arasında yer alıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde 29 Ekim tarihinde emeklilere ikramiye verilmesi konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine açıklama yaparak, "Sayın Cumhurbaşkanımız konu üzerinde çalışmalarına devam ediyor. İlgili bakanlarla da görüşüyor. İleriki günlerde inşallah hayırlara vesile olan bir yanıt verilir” diye konuştu.

Devlet Bahçeli’den emekli maaşına ilişkin çok tartışılacak açıklama! Emekli maaşına zam gelecek mi?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: FAZLA UZAMAZ

Bunun yanı sıra, önceki günlerde New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli maaşına yapılacak zamma ilişkin, "Fazla uzamaz. Yani en kısa sürede. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşması ile beraber oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" açıklamalarını yapmıştı.

EMEKLİYE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Öte yandan, Miliyet'in haberine göre, Ekonomist Muhammet Bayram, geçtiğimiz günlerde emekliye ara zam ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “1 Ekim’de TBMM açılacak. TBMM’nin açılmasıyla beraber hem ekonomiye ve hem de siyasete ilişkin alınması gereken kararlar var. Bu çerçevede, emekliye dönük bir ara zam çalışması yapılaması ile beraber bu karar TBMM’de alınacaktır.”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

“Eğer emekliye bir ara artık gerçekleşecekse buna ilişkin zammın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla birlikte minimum emekli aylığının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz.”

En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

Başvurusunu eksiksiz yapanın hesabına 1.250 TL yatacak! Resmen açıklandı!

A101’den ekim müjdesi! Tat horoz fasulye 46,90 TL’ye, Tusaş domates salçası 36,90 TL’ye, döküm sahan 319 TL’ye düştü!


Geri Dön