03 / 05 / 2024

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz TOKİ konutlarını inceledi!

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz TOKİ konutlarını inceledi!

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı



Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Korkularla birbirimizi anlayamadığımız dönemin bitmesi gerekiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hep birlikte, kardeşçe yaşamak durumundayız" dedi.Tunceli´de gezi ve incelemelerini sürdüren Yılmaz, helikopterle Ovacık ilçesine geldi.

Ovacık Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hayvancılık Tesisi´nde incelemelerde bulunan Yılmaz, ilçe girişinde davul zurna eşliğinde, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.Kendisini karşılayanlarla birlikte halay çeken Bakan Yılmaz,  TOKİ  konutlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.İlçe merkezinde halka hitap eden Yılmaz, kendisinin de Bingöl doğumlu olduğunu belirterek, bölge şartlarının olumsuz yönlerinin silinmesi için çalıştıklarını söyledi.Üretimin önemini vurgulayan Yılmaz, "Üretmeyen insandan yarar gelmez. Sanatta, fikirde, enerjide ve her alanda üretim kalkınmaya eşdeğerdir" diye konuştu.

Türkiye´de demokrasi standartlarının yükseltilmesi gerektiğini de ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Korkularla birbirimizi anlayamadığımız dönemin bitmesi gerekiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hep birlikte kardeşçe yaşamak durumundayız. İradinin sahibi halktır. 12 Eylülde yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda da halkın iradesi olacaktır. Referandum için desteklerinizi bekliyoruz."

Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ illerini içine alan Kalkınma Ajansı´nın kurulduğunu da anımsatan Yılmaz, illerin 4´er üye ile eşit statüye sahip olduğunu ve Kalkınma Ajansı´nın başkanlığını bu yıl Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen´in yapacağını belirtti.

Konuşmasının ardından vatandaşın istek ve sıkıntılarını dinleyen Yılmaz, bir vatandaşın Ovacık´ta yanan ormanlarla ilgili kastı bir durumun olduğunu iddia etmesi üzerine, konunun araştırılması için Tunceli Valisi Taşkesen´e talimat verdi.

Vali Taşkesen de "Yanan benim de ciğerimdir. Kasti yangın varsa ben istifa ederim" dedi. Bakan Yılmaz, daha sonra helikopterle Malatya´ya gitti.
AA


Geri Dön