29 / 04 / 2024

Devlet de tarih modasına uydu: 11.11.2011'de 111 tesis!

Devlet de tarih modasına uydu: 11.11.2011'de 111 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "11.11.2011de 111 tesisi hazırladık. Cuma günü de Sayın Başbakanımızın uğurlu elleriyle bu tesisler açılacak. Akbaş Barajını da 12.12.2012 tarihinde saat 12de açılışa hazır hale getirmek için talimat verdik" dedi



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vanda meydana gelen deprem sonrası, hükümetlerinin en hızlı şekilde müdahalede bulunduğunu belirtti.

Eroğlu, AK Parti Denizli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, bayram arifesinde yaşanan acılı olaylar nedeniyle bu Kurban Bayramının biraz üzüntüyle yaşandığını, ancak bayramın milletin birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine vesile olacağını belirtti.

Vanda yaşanan deprem felaketine, muhalefetin söylemlerinin aksine hükümet olarak çok hızlı müdahalede bulunduklarını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ben 1999da, İstanbulda İSKİ Genel Müdürüydüm. O zaman hükümetin bölgeye 6 günde ulaşamadığını biliyorum. Biz İSKİ olarak, oradaki her şeyi Yalova, Karamürsel, Gölcük, Adapazarı ve İzmitte biz toparladık. İnsaf etsinler. Sularını, ilaçlarını, battaniyelerini, seyyar mutfaklarını, o zaman biz tedarik etmiştik. Haberleşme bile yoktu. Ben 4 tane noktaya telsiz, radyo istasyonu kurdum. Biz kendimiz 5 tane bölge müdürlüğü kurduk. Ama Başbakanımız Vana 4 saat sonra gitti. Ben de Vanı aradım, ne ihtiyaçları varsa derhal dedim. Çünkü biz güçlü bir bakanlığız. Orman, DSİ teşkilatımızın büyük araç gereçleri var. Benden vinç, araç, gereç, kamyon gibi pek çok iş makinesi istendi. 199 makineyi civardaki bölgelerden derhal gönderdik. Binlerce çadır, yüz binlerce battaniye, soba burada. Eksiklik yok mu, vardır elbette. Ama hızlı bir şekilde hareket ettik."

SİMAV'DA KALICI KONUTLAR HAZIR

Benzer şekilde daha önce Kütahyanın Simav ilçesinde yaşanan depremde de vatandaşların ihtiyaçlarının en hızlı şekilde karşılandığını ifade eden Eroğlu, bölgede yaptırılan 970 konutun bittiğini, bu ay sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini, yine inşasına başlanan okulların bitmek üzere olduğunu bildirdi. Geçmişte yaşanan depremlerin ardından barakaların bile 3 senede yapılamadığını dile getiren Eroğlu, hükümetlerinin ise bir yıl olmadan kalıcı konutlar yaptığına dikkati çekti.

Bununla birlikte Türkiyenin üçte ikisinin deprem açısından hassas bölgede yer aldığı gerçeğinin akıllardan çıkarılmaması gerektiğine işaret eden Eroğlu, "Hakikaten depreme karşı bütün milletimizin hassas olması lazım. Neticede ülkemizin üçte ikisi deprem bölgesi. Dolayısıyla sağlam yere, sağlam zemine, sağlam bina yapmak mecburiyetinde ve bunu mutlaka denetlemek mecburiyetindeyiz. İnşallah Allah daha fazla kaza, bela, musibet bu ülkeye göstermez" ifadelerini kullandı.

111 YENİ TESİS AÇILACAK

Bakan Eroğlu, Denizliyle geçmişten gelen bir gönül bağının bulunduğunu ve Devlet Su işleri (DSİ) genel müdürlüğü yaptığı dönemden bu yana Denizli için ne gerekiyorsa yaptığını söyledi.

Denizlide, şu ana kadar sadece kendi bakanlıklarının 700 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğine işaret eden Eroğlu, bu yatırımların devam edeceğini söyledi. Bakanlık olarak 11 Kasım Cuma günü, takvimlerin "11.11.11"i gösterecek olmasına da gönderme yaparak yeni tamamladıkları 111 tesisi, hizmete açacaklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ben bir göletin 15-20 yılda bitmediğini bilirim. 41 yılda bitmeyen barajlar vardı. Biz geçmişteki bu hataya son verdik. Biz yaptığımız zaman başbakanımız açılış tarihi ve saatini bizden istiyor. O saat ve tarihte de bitmesini talep ediyor. Şimdiye kadar da yüzde 99u zamanında yetişti. Geçen yıl biz 10.10.2010da saat 10.00u 10 geçe 110 tane tesisi tamamlayalım, Başbakanımız açsın diye hedefe kilitlendik. Başbakanımız 10.10.2010 tarihinde Çine Aydın Mendereste 110 tesisin açılışını yapmıştı. Şimdi de 11.11.2011de 111 tesisi hazırladık. Cuma günü de Sayın Başbakanımızın uğurlu elleriyle bu tesisler açılacak."

DENİZLİ'YE YATIRIMLAR

Denizli için de çok büyük yatırımlar için harekete geçtiklerini belirten Eroğlu, bu kapsamda daha önce Akbaş Barajının temelini attıklarını hatırlattı. Bu barajı da gelecek yıl 12.12.2012 tarihinde saat 12de açılışa hazır hale getirmek için talimat verdiklerini kaydeden Eroğlu, ayrıca "Bin Günde Bin Gölet" projesi kapsamında, Denizli için ne kadar sulama göletine ihtiyaç varsa hepsinin yapılması için DSİye talimat verdiğini, yine bilgisayar kontrollü damlama sulama sistemi için il özel idaresine kaynak aktarıldığını bildirdi.

Denizlideki yatırımlar kapsamında şu ana kadar ayrıca 7 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonunun kurulduğunu belirten Eroğlu, buna ilave olarak Çal, Tavas, Sarayköy, Çameliden bu yönde gelen taleplerin de karşılanacağını müjdeledi.

Eroğlu, daha sonra Denizlide diğer bakanlıkların gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

AA


Geri Dön