Kent Haberleri

Devlet Demiryolları'ndan gençlere müjde! 18- 36 yaş arası KPSS şartsız personel alımı yapılacak!

Devlet Demiryolları, İŞKUR aracılığıyla KPSS şartsız 18- 36 yaş arası personel almı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda görevlendirilmek üzere TCDD'ye 4 kişi alınacak.Bu kapsamda TCDD bünyesine personel alım ilanı yayınlandı

İŞKUR personel alımları Haziran aında da sürüyor. Bu kapsamda TCDD bünyesine personel alım ilanı yayınlandı. TCDD bünyesinde 18-36 yaş aralığında alımların başladığı açıklanan ilanda KPSS şartı bulunmuyor. 

Peki, Devlet Demiryolları personel alımı şartları neler oldu? İşte Devlet Demiryolları başvuru takvimi ve detayları...

Gazete Vatan'da yer alan detaylara göre, Devlet Demiryolları eleman eksikliğini tamamlamak için yapılacak personel alımında başvurularını İŞKUR üzerinden yayımladı. Online gerçekleşen başvurular başladı. 

TCDD bünyesine personel alım ilanı yayımlandı. İŞKUR internet sitesinden online olarak başvuruların başladığı TCDD alımlarında KPSS şartı bulunmuyor. 18-36 yaş aralığında olanların başvuru yapacağı iş ilanına 4 yeni personel alımının yapılacağı belirtildi.

Personeller için farklı kadrolarda alımların olacağı kaydedildi. KPSS şartı bulunmayan perseonel alımları İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanda; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü ya da Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında alım yapılacağı vurgulandı.

DEVLET DEMİRYOLLARI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

Devlet Demiryolları bünyesinde istihdam sağlayacak adaylar Demiryolu Yol Yapım, Bakım Onarım Makinesi Operatörü kadrolarında çalışacağı açıklandı.

Aranan şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Herhangi bir suç yükümlülüğünün bulunmaması, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması oldu.

Öte yanan başvuru yapacak adaylardan Ekskavatör İş Makinesi Kullanma Yetki Belgesi isteniyor. Adayların 36 yaşından gün almaması gerekiyor adayların. Başvuru yapacakların en az meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunu olması gerekiyor.

Başvurular 23 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek. Başvurların yapılacağı adres ise İŞLUR internet sitesi olarak belirlendi.

Öte yandan TÜBİTAK Başkanlığı bünyesinde görev yapmak üzere uzman ve uzman yardımcısı alınacak.

Söz konusu 15 personel, Ankara'da görevlendirilecek. İş başvuruları TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi "kariyer.tubitak.gov.tr" üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular 17 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinin 3'üncü etabında son dakika! İhalesi 4'üncü defa iptal edildi! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!