Konut

Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik müstakil bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olabilirsiniz!

Devlet tarafından vatandaşlara verilen destekler arasında ev desteği de bulunuyor. Bu desteklerden biri de prefabrik ev desteği. Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olunabiliyor. İşte detaylar… Uygun bir arazisi olanlar çok düşük bir maliyet karşılığında müstakil bir eve kavuşabiliyor

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere devlet desteği açıklandı. Uygun bir arazisi olanlar çok düşük bir maliyet karşılığında müstakil bir eve kavuşabiliyor. Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara çok önemli destekler verildiği biliniyor. Bu desteklerden birisi de prefabrik ev yaptırma yardımı. Bazı vatandaşlar kendilerine sağlanan bu imkanı değerlendirerek çok düşük fiyatlarla prefabrik eve kavuşabiliyor. Birçok kişi prefabrik ev desteğini nasıl alabileceğini araştırıyor. Peki kimler prefabrik ev yardımı alabilir?

PREFABRİK EV DESTEĞİ NASIL ALABİLİRİM?

Prefabrik ev yardımı alabilmenin bazı şartları var. İhtiyaç sahibi olunması ilk şart. Ardından ise vatandaşların yaşamış oldukları evlerin sağlıksız ve bakımsız olduğunun tespit edilmesi lazım.

Bu onay da alındıktan sonra yardım talebinde bulunan kişinin prefabrik ev yaptırmaya uygun bir arazinin tam hisseli tapusu olması şartına bakılıyor. Bu koşullarda vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan prefabrik ev yardımını kolaylıklar alabiliyor.

Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik müstakil bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olabilirsiniz! ip olabiliyor.

PREFABRİK EV DESTEĞİ NE KADAR?

Devlet tarafından prefabrik ev yaptırırken 200 bin TL tutarında destek veriliyor. Bu destek ödemesi ile prefabrik ev maliyetleri akıl almayacak seviyelere kadar iniyor. Özellikle mütevazi evler tercih edilmesi halinde çok düşük bedellerle müstakil bir eve sahip olmak hayal değil.

PREFABRİK EV DEPREME DAYANIKLI MI?

Kuralına göre üretim yapan firmaların prefabrik evleri depreme de oldukça dayanıklı oluyor. Malzemenin esneme payı betonarme yapılara göre daha fazla olduğu için prefabrik evlerin depreme dayanıklılığı daha iyi.

PEKİ PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için örnek bir proje incelendiğinde 81 metrekare 3+1 tek katlı prefabrik evin fiyatı 276 bin 900 TL. Bu prefabrik ev için 200 bin TL devlet desteği kullanılabiliyor. Toplam maliyet böylelikle 76 bin 900 TL'ye düşüyor. Vatandaşlar sadece 76 bin 900 TL ödeme yaparak müstakil bir eve sahip olabiliyor.

Yeni konut projeleri belli oldu! Tahincioğlu 2023 yılı inşaat projelerini duyurdu!

Tüketici kredilerinin kredilerinin 329 milyar 463 milyon 887 bin lirası konut!

Tüketici kredilerinin 360 milyar 179 milyon lirası konut!