28 / 04 / 2024

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?



Günümüz şartlarında Türkiye’de ev sahibi olmak çok zor ve önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Kira sorunları yüzünden kiracılar sıkıntılı bir süreç yaşayabiliyorlar. Kiralık ev arayanlar çok fazla fiyatlar ile karşılaşıyorlar. Bu rakamlar karşısında da vatandaşlar da ev sahibi olmanın yollarını arıyorlar. Faka konut fiyatları erişilebilir olmanın ötesine geçti. Prefabrik evler ise ev sahibi olmanın en ucuz yolu olarak tercih ediliyor.

EKONOMİK ÇÖZÜM, ARSASI OLAN HEMEN YAPABİLİYOR!

Prefabrik ev yaptırmak ucuz bir seçenek fakat bunun da bazı koşulları var. Prefabrik ev yaptırılacaksa arsa maliyetinin olmaması en ucuz seçenek olmasını sağlayan faktörlerden biri. Yine arsa sahibi olanlar için bu evler önemli bir seçenek olmaktadır. Şehir içlerinde genellikle böyle bir arsa imkanı olmadığı için kent çeperleri çok daha fazla tercih ediliyor. Arsa sorununu aşanlar için prefabrik ev yaptırmak oldukça makul bir çözüm olmaktadır.

DEVLET DESTEK VERİYOR

Prefabrik ev yaptırmak için ortaya çıkan bu maliyetin bir kısmını devlet vereiliyor. Fakat bunun için çok kapsamlı koşulların sağlanması lazım.  Öncelik ile vatandaiınihtiyaç sahibi olunması gerekiyor. Sonrasında da ek koşulların yerine getirilmesi isteniyor. Tüm bu şartları yerine getirenler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 300.000 Türk Lirası prefabrik ev yardımı veriliyor. Şartları nedeniyle oldukça zor verilebilen bu yardımı alabilenler için prefabrik ev yaptırmak çok az maliyetli oluyor.

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

PREFABRİK EV YAPTIRMAK İÇİN İZİN ALMAK GEREKİR Mİ?

Prefabrik evler ile ilgili olarak çok yanlış bilgiler yaygın olarak doğru olarak bilinmektedir. Prefabrik evler herhangi bir araziye kurulamaz. Betonarme ev yapımındaki imar şartları bu evler için de geçerli oluyor. İmara aykırı bir şekilde prefabrik ev yaptıranların evleri yıkıldığı gibi yüklü tutarlarda cezalar da veriliyor. Bu duruma düşmemek için arazinin bağlı olduğu belediyenin imar müdürlüğünden bilgi alınması lazımdır.

Prefabrik evlerin fiyatlarını etkileyen çok kapsamlı değişkenler bulunuyor. Kullanılan malzemeden işçilik kalitesine kadar fiyatlar çok değişken olduğu için çok geniş bir fiyat skalası ile karşılaşılıyor. Bu konuda yapılması gereken gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra prefabrik ev yapılması için yetkin bir firma ile anlaşma yapmaktır. 

Prefabrik ev fiyatları için örnek bir kampanyalı fiyatı değerlendirilse şayet, 70 metrekare, tek katlı, 2+1 prefabrik ev 389.900 Türk Lirası'na  yaptırılabiliyor. Devletten 300.000 Türk Lirası destek alanlar için bu evin maliyeti 89.900 Türk Lirası oluyor. Bu avantaja sahip olanlar müstakil eve sadece 89.900 Türk Lirası ödeyerek sahip olabilmektedir.

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Ucuz fiyata ev arayanlar dikkat! Kampanya başladı: Dubleks 162 metrekare ev 769 bin 900 TL'ye düştü!

Konteyner ve prefabrik evlerde yüzde 1 KDV fırsatı!

Ev almak isteyenlere müjde! Prefabrik evler 279 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

 


 


Geri Dön