Kent Haberleri

Devlet destekli, 150 bin TL 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Yeni evleneceklere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verilecek. Peki, devlet destekli faizsiz evlilik kredi başvuruları başladı mı? İşte detaylar...Bu kapsamda vatandaşlar, "Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?" sorularına yanıt arıyor

Devlet destekli faizsiz kredi kampanyasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Bu kapsamda vatandaşlar, "Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?" sorularına yanıt arıyor.

Yeni evlenecek çiftlere verilecek 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin kaynağı kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası'ndan sağlanacak. Peki, Devlet destekli, 150 bin TL 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Evlilik kredisi koşulları neler? İşte, başvuruya ilişkin tüm detaylar...

EVLİLİK KREDİSİNİN FAİZ ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Faizsiz kredi miktarı 150 bin Türk Lirası olacak. Erdoğan açıklamasında, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" diye ifade etmişti.

Bu kapsamda yeni evlenecek çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 sene) vadeli 150 bin Türk Lirası devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ SON GELİŞMELER

Ahaber'de yer alan detaylara göre, seçim beyannamesi olarak açıklanan evllik kredisinin Yeni Kabine Toplantısı ile masaya gelmesi bekleniyor. 

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI AÇIKLANDI MI?

Yeni evlenen çiftlere sağlanacak olan faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin Türk Lirası devlet destekli evlilik kredisi için koşullar ve yaş sınırı henüz netlik kazanmadı.

EVLİLİK KREDİSİ VEREN BANKALAR AÇIKLANDI MI?

Evlilik kredisinin kaynağını yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sunacak.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Bu durumda bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

O sosyal destek ödemelerine yüzde 25 zam! Aile Destek, çocuk parası, dul ve yetim aylığı ödemeleri ne kadar oldu?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına bu ay tam bu kadar zam geliyor! Şimdi rakamlara bakın! 

İş arayanlara adeta Temmuz 2023 müjdesi geldi! Birçok ilde en az ilkokul mezunu 23 bin 548 personel alınacak! Kaçırmayın