Ekonomi

Devlet destekli emlak pazarlaması başladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda verilen o ilan gündem oldu

Hükümetin yabancıya konut satanlara 600 bin lira reklam organizasyon ve ilan verenlere de 1 milyon 200 bin liraya kadar destek vereceğini açıklaması dikkat çekmişti. Söz konusu teşvik haberi sonrası emlakçılar hemen harekete geçti. Bakanlık, yabancıya konut satışı yapan firmalara reklam ve tanıtım giderleri için 1 milyon 800 lira fon sağlanacağını duyurmuştu

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satış hizmetlerine destek vereceğini açıklamasının ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda verilen bir ilan sosyal medyada gündem oldu. Bakanlık, yabancıya konut satışı yapan firmalara reklam ve tanıtım giderleri için 1 milyon 800 lira fon sağlanacağını duyurmuştu. Yabancı uyruklu vatandaşlara 250 bin dolara denk gelen Türk lirası karşılığı konut satın almaları durumunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı veriliyordu bu rakam daha sonra 400 bin dolara çıkarılmıştı.

İLANDA TÜRK PASAPORTU DETAYI

Arapça ve İngilizce verilen satılık emlak ve vatandaşlık reklamında Türk pasaportunun da yer alması dikkat çekti.

İşte o ilan:

 

Ticaret Bakanlığı yabancıya gayrimenkül satanlara vereceği destek paketinin kapsamını geçtiğimiz Nisan ayında duyurmuştu..

Buna göre; pazara giriş belgeleri desteğinin üst limiti yıllık 1,8 milyon TL olacak. Birim açılması ve işletilmesiyle ilgili belgelendirme giderleri için 5 yıl boyunca yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 720 bin TL tutarında destek verilecek.

Yıllık 1,8 milyon TL'ye kadar reklam ve tanıtım giderleri desteği verilecek.

Fuarlara ve etkinliklere katılım için etkinlik başına 300 bin TL'ye kadar destek sağlanacak.

Film ve dizilerde ürün yerleştirme için yıllık en fazla 600 bin TL destek sağlanacak.

Sanal fuar organizasyon desteği, faaliyet başına 600 bin TL; yarışma ve etkinlik desteği, etkinlik başına 1,2 milyon TL olacak.

Hükümetten ev satan pazarlamacıya 600 bin lira destek! Organizasyon yapana ise 1 milyon 200 bin

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı