29 / 04 / 2024

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarını değiştirdi! Bakın ne kadar ödeme yapılacak!

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarını değiştirdi! Bakın ne kadar ödeme yapılacak!

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarında değişiklik yaptı. Peki, dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar...



Türkiye Cumhuriyeti tarafından vatandaşlara sağlanan yardım kapsamında dul ve yetim maaşları da yer almaktadır. Dul ve yetim maaşı, vefat eden kişinin geride kalan eşi ve çocuklarına sağlanan bir sosyal güvence yardımıdır. Bu maaşlar, ölen kişinin emekli maaşının belirli bir oranında ödenerek ailenin geçimini sağlamayı amaçlar ve devlet tarafından ödenir. Türkiye’de bu yardımdan faydalanan pek çok kişi bulunuyor.

Seçim öncesi yapılan pek çok düzenleme dul ve yetim maaşı alan birçok kişiyi de etkiledi. Asgari ücrete, memur maaşlarına ve pek çok sosyal yardım miktarına yapılan zam miktarlar dul ve yetim maaşı miktarlarına da yapıldı. Artan maaşlarla birlikte, yeni maaş ve ikramiye miktarları da belirlendi. Bu zam ile birlikte, dul ve yetimlerin maddi desteği arttı ve gelir kaybından dolayı mağdur olmaları önlenmeye çalışıldı.

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarını değiştirdi! Bakın ne kadar ödeme yapılacak!

Zamlardan sonra dul ve yetim maaşı miktarı

Sosyal güvence kapsamında yer alan dul ve yetim maaşı, ölen bir kişinin geride bıraktığı eş ve çocuklarına sağlanan bir yardımdır. Bu maaş, ölen kişinin emekli maaşının belirli bir oranı üzerinden hesaplanır.

Dul ve yetim maaşının miktarı, hisse oranına göre belirlenir. Örneğin, 75 hisseye sahip bir kişinin dul eşinin maaşı 5.625 TL olurken, 50 hisseye sahip bir kişinin dul veya yetim aylığı en az 3.750 TL ve 25 hisseye sahip bir kişinin dul veya yetim aylığı en az 1.875 TL olarak hesaplanır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön