Kent Haberleri

Devlet, eşi ölen kadınlara destek ödemesi yapıyor mu? Eşi vefat eden kadınlara ne kadar para yardımı veriliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi ölen eden kadınlara destek ödemesi yapıyor. Peki, Eşi vefat eden kadınlara ne kadar para yardımı veriliyor? İşte detaylar... 

Sosyal destek ödemelerine devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı eşi vefat eden kadınlara sosyal destek ödemesinde bulunuyor. 

Destekten faydalanmak isteyen kadınlar "başvuruların nereden nasıl yapıldığını, ödeme detaylarını ve şartlarını" sorguluyor. Peki, Devlet eşi ölen kadınlara destek ödemesi yapıyor mu? Eşi vefat eden kadınlara ne kadar para yardımı veriliyor? İşte merak edilen tüm detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara nakit destek sağlıyor. Bu yardımı alabilmek için son resmi nikâhlı eşinin vefat etmiş olması gerekiyor.

Desteği almak isteyen kadınlar başvuruların nasıl yapılacağını sorgularken ödemenin miktarı da araştırıyor. 

Aile Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına aylık 1.000 lira olmak üzere iki ayda bir 2.000 lira tutarında yardım sağlanıyor.

EŞİ VEFAT EDENLER DESTEK ÖDEMESİ İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPACAK?

Desteği almak isteyen kadınlar ikamet edilen il-ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvurularını yapabiliyor. Başvuru sonuçlarına dair bilgiyi ise SYD Vakfından ile 144 Alo Sosyal Yardım hattından öğrenebiliyor.

EŞİ VEFAT KADINLARA MADDİ DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Bakanlığı tarafından hak sahiplerine aylık 1.000 lira olmak üzere iki ayda bir 2.000 lira tutarında destek yapılıyor.

DİNİ NİKAHLI EŞLER DESTEKTEN FAYDALANABİLİR Mİ?

Söz konusu destek dini nikahlı eşlere verilmiyor. Bu parayı almak için kadınların son resmi nikâhlı eşinin vefat etmiş olması gerekiyor.

Muhtaçlık durumunun ortadan kalkması bu desteği almaya engel oluyor. Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabii olan vatandaşlar bu yardımından yararlanamıyor.

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal desteklerden yaralanan ailelerdeki çocuklara dair ilave destek sağlıyor. Bu kapsamda, hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350-650 lira arasında ödeme yapılıyor.

Ödemeler ise şu şekilde yapılacak:

1-2 çocuklu hanelere 350 lira,
3 çocuklu hanelere 450 lira
4 çocuklu hanelere 550 lira
5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 lira.

Bu başvurular e-Devlet ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılıyor.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

TOKİ Ankara 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! Tam 78 konut ve 136 iş yerini kaçırmayın!