Ekonomi

Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Yüzbinlerce kişi devletin mali desteklerinden yararlanmanın yollarını merak ederken, beklenen açıklama da yapıldı. Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!Yardıma muhtaç ailelere para dağıtıldığı söyleniyor

Yüzbinlerce kişi devletin mali desteklerinden yararlanmanın yollarını merak ederken, beklenen açıklama da yapıldı. Yardıma muhtaç ailelere para dağıtıldığı söyleniyor. Bu ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceği açıklandı. Rapora göre ihtiyaç sahibi aileler e-devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor, ödeme hakkı olanlar ise PTT şubelerine giderek paralarını alabiliyor. 12 ay boyunca yapılan ödemeler aylık 450 lira ile 600 lira arasında değişiyor. Ödeme tutarları 450 TL, 550 TL ve 600 TL şeklinde oluyor. 

ÖDEME DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarında Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları bulunduğu belirterek aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek sağlanacağını açıkladı.

12 AY BOYUNCA DÜZENLİ ÖDEME

KamuAile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabildiği paylaşılırken ödemelerin 12 ay boyunca yapılacağı Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca düzenli olarak hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek sağlanacağının altı çizildi.

ÖDEME KOŞULLARI

Bu desteği talep edebilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani bin 833 TL'den düşük olması gerektiği bildirilirken 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanabildiği hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil edildiği belirtildi.

Ev, arsa gibi gayrimenkullerin piyasa değerinin 240'a, otomobil, kamyonet gibi otomobillerin ise 120'ye bölünerek aylık hane gelirine katkı sağladığı vurgulandı.

Ziraat Bankası müjdeyi verdi! Ebeveynler bu fırsatı kaçırmayın! Başvuran herkese anında hediye! 
Doların 4 ay sonra geleceği rakam! Dolar 20 değil 30 değil o rakamı görecek! Şimdi bakın, keşke demeyin!
Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!