Kent Haberleri

Devlet milyonlarca kişiye 750 TL ulaşım desteği verecek! Ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailesinden uzakta eğitim gören öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerinin karşılanmasına ilişkin destek programının başlatıldığını açıkladı. 

Şehir dışında okuyan ve bilet desteği almak isteyen öğrenciler ulaşım desteği ücretlerini gündemlerine aldı.

Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailesinden farklı şehirlerde eğitim gören öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerinin karşılanması için verilen destek programının başlatıldığını açıkladı.  Peki, ulaşım desteği başvuruları başladı mı? Öğrencilere ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlar?

2023 ULAŞIM DESTEĞİ ÜCRETİ KAÇ TL?

Ailesinden uzakta eğitim alan öğrencilerin, bir senede iki defa gidiş-dönüş biletleri devlet tarafından karşılanacak. 2022 senesinde bilet başında öğrencilere verilen destek ücreti 500 lira olarak belirlenmişti.

2023 senesinde öğrenci ulaşım desteği ücreti artırılarak 750 liraya çıkartılacak. Böylece üniversite öğrencileri 2023 yılında toplam 3 bin lira ulaşım desteği alacak.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Ulaşım Desteği başvurusuları sadece öğrenciler tarafından değil ailelerden de alınıyor.  Öğrenci ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru işlemleri, bizzat yapabilecek. Alınacak değerlendirme sonrasında öğrencilerin ulaşım desteği verilip verilmeyeceği karara bağlanacak.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Ailesinden uzakta eğitim görenler, 25 yaşının altındaki lisans öğrencileri ve Türk Vatandaşı öğrenciler Ulaşım Desteği başvurusu yapabilir. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ulaşım desteğinden yararlanamayacak.

BAKAN YANIK DETAYLARI DUYURDU!

Bakan Yanık, öğrenciler için başlatılan ulaşım yardımı programı ile ilgili açıklamasında, sosyal yardım yararlanıcısı hanelerde bulunan ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının ilk defa uygulanacağını açıkladı.

Bakan Yanık, "Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencimiz için ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor. Bunun için yaklaşık 300 milyon lira bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 lira. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak" diye ifade ederek "Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız" dedi.

Bakan Yanık, başvuruların öğrenci ya da ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılması gerektiğini aktardı.

SSK ve BağKur emeklilerinin resmen dünyası başına yıkıldı! Tek tek açıklandı, duyan emekli inanamadı! Hemen bakın!

Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin lira kredi müjdesi! Borçlu çiftçilere kolaylık sağlanacak, faizler silinecek!

e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak! Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere müjde peş peşe zam geldi..