Kent Haberleri

Devlet, sosyal destek alanlara bayram ikramiyesi verecek mi? Evde bakım, dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alır mı?

Bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla sorgulanmaya başlandı. Senede iki defa Ramazan ve Kurban bayramında hesaplara yatırılan ikramiyeler sosyal destek alanlara verilecek mi? İşte detaylar..Sosyal destek alanlar bayram ikramiyesinden yararlanıp yararlanamayacaklarını araştırıyor

Bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla sorgulanmaya başlandı. Sosyal destek alanlar bayram ikramiyesinden yararlanıp yararlanamayacaklarını araştırıyor.

Bilindiği üzere bayram ikramiyeleri bu sene 2 bin TL olarak hesaplara yattı. Peki, Devlet, sosyal destek alanlara bayram ikramiyesi verecek mi? Evde bakım, dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alır mı? İşte detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, "Sosyal yardım alanlar bayram ikramiyesinden faydalanacak mı?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında bulunuyor. Bayram ikramiyesinin kimlere ödeneceği Kurban Bayramı'na kısa zaman kala gündemde yer aldı.

Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi ödemesi olup olmayacağı merak ediliyor. Bu sene 2000 lira olarak hesaplara yatırılacak olan bayram ikramiyesi ödemesi, sosyal yardım alanları kapsayıp kapsamadığı ile merak ediliyordu.
 
Peki, "Evde bakım, dul ve yetim aylığı ve aile destek alanlara Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek mi, Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı?

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERİN HESABINA YATIYOR?

Ödemenin yapılacağı tarih itibari ile emekli aylığı, vazife malullüğü aylığı, yaşlılık aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir.

Öte yandan kurumdan aylık alan; şehit yakınları, muharip gaziler, gaziler,  şampiyon sporcular, güvenlik korucuları ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

DUL VE YETİMLERE YÜZDE 50 ORANINDA ÖDENECEK

Vefat eden sigortalılardan dolayı gelir ya da aylık almakta olan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenecek.

Örneğin; eşinin vefat etmesi sebebiyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; 2.000 lira tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 1000 lira, yetim çocuğa ise 500 lira tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.
 

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Sağlık Bakanı'ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir!