27 / 04 / 2024

Devlet Su İşleri açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise mezunu personel alımı yapılacak...

Devlet Su İşleri açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise mezunu personel alımı yapılacak...

Devlet Su İşleri (DSİ) farklı şehirler üzerinden personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklama kapsamında, DSİ ilkokul, ortaokul ve lise mezunları arasından personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS’siz personel alımı yapılacak, işte detaylar...



DSİ, yayımladığı personel alımında alımların daimi olarak yapılacağını bildirdi. Buna göre, başvurular online olarak alınacak olup, son başvurular 17 Kasım 2023 saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Devlet Su İşleri Bünyesinde çalışmak isteyenler için alımların şu anda Kars ili için yapılacağı kaydedildi.

MEZUNİYET ŞARTI ARANIYOR

Başvurmak isteyen adaylar için mezuniyet şartı şu şekilde belirtildi: “Başvuru yapan adaylar Son başvuru tarihinden önce Tarım Meslek Lisesi, Ziraat Teknolojileri Meslek Lisesi, Mesleki Teknik Eğitim Liselerinin" Tarım Alanı, Tarım Teknolojileri ,Bahçe Bitkileri ,Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri ,Peyzaj , Tarım Alet ve Makineleri'' dallarından herhangi birinden mezun olmak yada "Meb onaylı Bahçıvanlık Sertifikası"na sahip olması gerekmektedir” diye açıklama yapıldı. 

BAŞVURU ŞARTLARI İSE ŞÖYLE

usakgundem.com'da yer alan habere göre; kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) kayıtlı olan yerleşim yerleri dikkate alınacaktır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde yerleşim yeri adresini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu maalesef kabul edilmez. Öte yandan, adres değişikliklerinde adayların e-Devlet üzerinden veya Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporunda kayıtlı olan taşınma tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporunu İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır. Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz olur ve işe alınması işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile talep sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

Devlet Su İşleri açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise mezunu personel alımı yapılacak...

ALIMLAR DSİ 24. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAPILACAK

Haberin ayrıntılarına göre, kura sonucu atamaya hak kazanan adaylar için DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Kars ili faaliyet alanında istihdam edileceği ifade edildi. Alımlar bahçıvan mesleği için yapılacağı kaydedildi.

KPSS ŞARTI YOK

Yapılacak olan alımlarda KPSS şartının aranmayacağı ifade edildi. Alımlarda en az ilkokul en fazla ise lise mezunları arasından işe alım yapılacak. Bahçıvan mesleği için yapılacak alımlarda çalışmaların daimi olacağı bildirildi.

Ankara DSİ 5’inci Bölge Müdürlüğü 7 adet arsayı satışa çıkardı!

DSİ 24. bölge Müdürlüğü KPSS’siz 18-36 yaş arası işçi alacak! 

2023 DSİ işçi alımı başvuru şartları belli oldu! DSİ, 5 farklı alanda yeni personel alacak: başvurular nasıl yapılacak? 

 


Geri Dön