Kent Haberleri

Devlet Su İşleri personel alımı için son dakika müjdesi geldi! Hem sınavsız hem mülakatsız alım yapılacak! Kaçırmayın!

Devlet Su İşleri personel alımları için adeta son dakika müjdesi geldi. Verilen bilgilere göre, hem sınavsız hem mülakatsız alım yapılacak. Aman kaçırmayın...Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını duyurmuştu

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar için son dönemlerde peş peşe ilanlar da yayımlandı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını duyurmuştu. Yapılacak olan alımlar için sınav ve mülakatın olmayacağı belirtildi.

Devlet Su İşleri personel alımları için adeta son dakika müjdesi geldi. Verilen bilgilere göre, hem sınavsız hem mülakatsız alım yapılacak. Aman kaçırmayın...

Devlet Su İşleri personel alımları için adeta son dakika müjdesi geldi. Verilen bilgilere göre, hem sınavsız hem mülakatsız alım yapılacak. Aman kaçırmayın...

Kamupersonelinet'in aktardığı detaylara göre, Devlet Su İşleri sürekli işçi kadrosuna çok sayıda personel alımı yapacağını açıkladı.

Merakla beklenen iş ilanı için başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. Söz konusu konu ile ilgiliolarak aktarılan detaylara göre, alımlarla ilgili olarak yapılan açıklamada sınavsız noter huzurunda çekilen kura ile gerçekleştirileceği kaydedildi.

DSİ PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLAR 2023

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş ya da İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşıyor olmak

2) 18 yaşını doldurmuş olmak.

3) Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 4. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, güveni kötüye kullanma, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almıyor olmak.

5) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda hâlihazırda görev yapanlar belirtilen kadrolara müracaat yapmayacaklar. Yapmaları durumunda atamaları gerçekleştirilmeyecek.

6) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca yapılan arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engel durumu olmamak.

7) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olanların söz konusu Yönetmelik’in 5. maddesinin 1. fıkrasında bildirilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmaları gerekiyor. İşe göndermede öncelikli olma hali yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecek olup diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarla kuraya tabi tutulacaklar.

8) Görevini devamlı yapmasına engel olacak sağlık problemi olmamak. – Çalışmasına engel olacak aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığı diğer ifadeyle hastalığının/engel durumunun bulunmadığı, arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan talep edilecek) – Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan talep edilecek)

9) Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir meslek koluna başvuru yapabilecek.

10) Söz konusu başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

11) Bildirilen kadrolara asıl aday olarak atamaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecek, atama için öngörülen nitelikleri taşımayan adaylarla yanlış, yanıltıcı ya da yalan beyanda bulunmuş olanların atama işlemleri yapılmayacak.

12) İşe alınacak olan işçiler dört aylık deneme süresine tabi tutulacak. Deneme süresinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir. Deneme süresinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki adaydan başlanarak aranan şartlara haiz olanların ataması yapılacak.

13) Merakla beklenen kura çekimi sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgelerle diğer her türlü duyurular Bölge Müdürlükleri internet sitesinde ilan edilecek, adaylara yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecek.

14) DSİ'YE ataması yapılan personel 3 sene süreyle nakil talebinde bulunmayacak.

TOKİ Trabzon 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! Tek bir ilçeye 214 yeni konut geliyor!

Milli Emlak'tan 14 bin 100 TL'ye arazi fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Akaryakıt fiyatlarına resmen indirim geldi! İşte BP, Shell, Opet, PO 29 Nisan 2023 fiyat listesi!