Kent Haberleri

Devlet verdi tazyiği! Rakamı duyanın nefesi kesildi! Bu destek her ay verilecek

Asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılan zamların arkasından öğrencilere verilen burslara da zam yapıldı. Binlerce öğrenciye devletten aylık gibi ödeme desteği! Her ay 7 bin 500 TL hesaplara iletilecek. Başvuru koşulları ve ayrıntıları tek tek belli oldu.Bu kurumlar, lisans, yüksek lisans ve doktora gibi seviyelerde eğitim ve araştırma faaliyetleri sunarlar

Yüksek öğretim kurumu, üniversiteler, yüksek teknoloji enstitüleri, yüksek meslek okulları ve benzeri kurumlardan oluşan bir eğitim kurumları ağıdır. Bu kurumlar, lisans, yüksek lisans ve doktora gibi seviyelerde eğitim ve araştırma faaliyetleri sunarlar.

Yüksek öğretim kurumları, öğrencilere kariyerlerini ilerletmek ve bilgi ve becerilerini geliştirmek için fırsatlar sunarlar. Aynı zamanda, araştırma faaliyetleriyle de topluma hizmet ederler ve yeni bilgilerin keşfedilmesine katkıda bulunurlar.

Yüksek öğretim kurumları, ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli bir katkı sağlarlar. Ayrıca, öğrencilerin uluslararası alanda rekabet edebilmeleri ve küresel bir işgücüne hazırlanmaları için de önemlidirler.

Devlet verdi tazyiği! Rakamı duyanın nefesi kesildi! Bu destek her ay verilecek

YÖK BURS PROGRAMLARI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Türkiye'deki yükseköğrenim sisteminin yönetiminden mesul olan kuruluştur. YÖK, Türkiye'deki lisans ve lisansüstü programlarda okuyan öğrencilere burslar sunar. Bu burslar içinde YÖK Lisans Destek Bursu, TEBİP-Lisans Bursu, YÖK Doktora Bursu, YÖK Yabancı Lisans Bursu, YÖK Yabancı Yüksek Lisans Bursu ve YÖK Yabancı Doktora Bursu vardır.

BURS MİKTARLARI ARTTIRILDI

YÖK, 2023 Nisan ayı itibari ile öğrencilere daha büyük burslar verme kararı aldı. Evvelden verilen burs bedelleri ile yeni burs miktarları içinde önemli değişiklikler var. 

YÖK LİSANS DESTEK BURSU

Önceden: 1000 TL

Şimdi: 1875 TL

TEBİP-LİSANS BURSU

Önceden: 1500 TL

Şimdi: 2000 TL

YÖK DOKTORA BURSU (ÇALIŞAN)

Önceden: 910 TL

Şimdi: 2500 TL

YÖK DOKTORA BURSU (ÇALIŞMAYAN)

Önceden: 3825 TL

Şimdi: 7500 TL

YÖK YABANCI LİSANS BURSU

Önceden: 1500 TL

Şimdi: 2000 TL

YÖK YABANCI YÜKSEK LİSANS BURSU

Önceden: 2300 TL

Şimdi: 3500 TL

YÖK YABANCI DOKTORA BURSU

Önceden: 3500 TL

Şimdi: 6000 TL

ÖĞRENCİLER İÇİN YARARLI BİR KARAR

Bu karar öğrenciler için bi hayli faydalı olacak. Özellikle doktora tahsili yapanlar için yapılan yükseliş oldukça büyük. YÖK, öğrencilerin eğitimlerine daha iyi odaklanabilmeleri için bu karara vardı.

SONUÇ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencilere verdiği burs bedellerini yükselterek, öğrencilerin eğitimlerine daha çok odaklanmalarını sağlıyor.

Garanti BBVA'dan görülmemiş promosyon! Bu teklifi kaçıran dizini döver

A101'de tuvalet kağıdına indirim furyası başladı! 6 Nisan'ı sakın kaçırmayın

Nisan yine boş geçmiyor! Migros'tan Ayçiçek yağına çılgın indirim geldi! Fiyatı yine düştü