Kent Haberleri

 Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara yönelik yaptığı destek ödemelerinden biri olan kira desteği, pek çok dar gelirli aileye nefes aldırıyor. Peki kaç lira kira desteği ödeniyor? Başvurmak için ne gerekiyor?Enflasyonun hızlı yükselişiyle birlikte pek çok vatandaş geçim sıkıntısı yaşamaya, bazıları ise faturalarını ödemekte güçlük çekmeye başladı

Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere yönelik yapılan destek ödemelerinden kira desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeniyor.

Enflasyonun hızlı yükselişiyle birlikte pek çok vatandaş geçim sıkıntısı yaşamaya, bazıları ise faturalarını ödemekte güçlük çekmeye başladı. Devletin, bu durumdaki vatandaşlar için önemli bir destek ödemesi bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla vatandaşlara yapılan destek ödemeleri, engelliler için evde bakım maaşından çocuk desteğine, elektrik ve doğalgaz fatura desteğinden yaşlılık aylığına  kadar pek çok farklı alanda yapılıyor.

KİRALAR UÇUŞA GEÇTİ, VATANDAŞ ZOR DURUMDA KALDI

2022 yılının başından itibaren enflasyonda meydana gelen hızlı artış, hem satılık ev fiyatlarını hem de kiraları kelimenin tam anlamıyla “uçurdu”.  Kiradan gıdaya, ulaşıma kadar her kaleme gelen fahiş zamlar, vatandaşı zor duruma düşürdü.

Peki kira destek ödemesi nasıl alınır?  Kira desteğine başvurmak için şartlar neler?

Ev sahiplerinin de kiraları arttırmasıyla birlikte, dar gelirli ve zaten kıt kanaat geçinen vatandaşlar iyice köşeye sıkıştı. Fakat pek çok vatandaşın habersiz olduğu bir destek ödemesi var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda, dar gelirli vatandaşlara kira destek ödemesi hizmeti sunuyor.

Geliri düşük olan ve ihtiyacı olan binlerce aile bu desteği alıyor. Kira destek ödemesinden şartları yerine getiren tüm vatandaşlar faydalanılabiliyor.  

Faturalarını ödeme güçlüğü yaşayan, bütçesi tüm faturaları karşılamaya yetmeyen milyonlarca vatandaş için sevindirici haber duyuruldu.   Dar gelirli aileler için hazırlanan destek ödeme paketleri ile devlet, çeşitli alanlarda vatandaşları destekleme yoluna gidiyor.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinden biri olan kira destek ödemesi, şartları sağlayan bütün vatandaşlara ödeniyor.

Peki 2023 yılında  kira desteği kaç TL oldu? Kira desteğinden nasıl yararlanılır?

Kira destek ödemesi miktarı yeni yılın gelişiyle birlikte zamlandı. Buna göre, 2023 yılı itibarıyla güncellenen kira desteği, 1.250 lira olarak ödenmeye başlandı.

Peki kira destek ödemesi nasıl alınır?  Kira desteğine başvurmak için şartlar neler?

NEREYE BAŞVURULUR?

Kira desteği almak isteyen vatandaşlar, kira yardımı başvuru formunu doldurduktan sonra başvuru yapabiliyor.  e-Devlet platformu üzerinden de ulaşılabilen formu, platform üzerinden başvurmak da mümkün.

E-devlet şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesine giderek şifre alabiliyor ve e-devlete bu şekilde rahatlıkla giriş yapabiliyor. Yapılan başvurunun onaylanması halinde, hak edilen ödeme PTT şubelerinden çekilebiliyor.  Ödemeyi, başvuruyu gerçekleştirmiş olan kişi alabiliyor. Başvuranın kimliğiyle birlikte kendisine yakın bir PTT şubesine giderek ödemesini alması mümkün oluyor.  Kira desteği miktarı ise hanede yaşayan kişi sayısına ve kişi başı gelire göre tespit ediliyor.

 

Peki kimler kira destek ödemesi alabiliyor?

BAŞVURU ŞARTLARI

-Hiçbir sosyal güvenlik kurumundan sigortalı olmamak gerekli.

-Emekli aylığı, yetin ve dul aylığı ve benzeri maaş almamak,

-Hiçbir mal varlığı ya da taşınmazı bulunmamak,

-Yapılacak gelir testi sonucu geliri fakirlik sınırının altında bulunmak,

-Hiçbir düzenli  geliri bulunmamak, maaş almamak.

Et fiyatları rekora koşuyor! Yılbaşından bu yana artış miktarı dudak uçuklattı!

 EYT’de emeklilik işlemleri kaç günde sonuçlanır? İlk maaş Nisan’da yatacak mı?

Migros’ta 8’li tuvalet kağıdı 39,90 TL’ye, bulaşık deterjanı 29,50 TL’ye düştü! 6 Mart 2023 Fiyat Listesi