Ekonomi

Devletten 15 bin TL ödeme geliyor! Üstelik karşılıksız ve geri ödeme şartı olmadan!

ASHB'nin son dakika duyurusuna göre, devlet tarafından tamamen geri ödemesiz ve karşılıksız olarak 15.000 TL yardım verileceği bildirildi. Bayram öncesinde hanelere büyük bir destek olacak olan yardım ile ilgili merak edilenler haberimizde...Bu desteklerin kapsamı her geçen gün genişlerken, son duyuruya göre bayram öncesi başvuru yapan vatandaşlara 15

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yılın her ayı sosyal yardım sağlamaya devam ediyor. Bu desteklerin kapsamı her geçen gün genişlerken, son duyuruya göre bayram öncesi başvuru yapan vatandaşlara 15.000 TL karşılıksız ve geri ödemesiz devlet yardımı verilecek. Başvuruda bulunmak isteyen herkes için tek bir şart var: 18 yaşından büyük olmak.

Özellikle kış aylarında, fatura yükü artan vatandaşlar için Bakanlığın sağladığı sosyal destek ödemeleri büyük önem taşıyor. Aile Bakanlığı'nın verdiği son yardım paketi ise Türkiye aile destek yardımı oldu. Bu kapsamda, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan tüm hanelere aylık 1250 TL'ye varan, yıllık toplamda 15.000 TL'yi bulan sosyal yardım imkanı sunuluyor. Başvurular her zaman açık olup, geç kalmadan başvuru yapmak isteyenlerin tamı tamına karşılıksız 15.000 TL destek ödemesi almak için başvurularını yapmaları gerekiyor. Hemen yapılan başvurular, bayram öncesinde yardım ödemesi olarak yatacak.

Bayram Öncesi Nakit Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplumun ihtiyaç sahibi ve düşük gelirli kesimlerine yönelik sunduğu sosyal yardım fırsatlarıyla önemli bir rol üstleniyor. Bakanlık, Ramazan Bayramı öncesinde artan ihtiyaçlara cevap vererek yardım ödemelerini hesaplara aktarmaya devam ediyor.

Doğalgaz, elektrik, gıda ve aile yardımı gibi birçok destek, bayram öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Bakanlık, hala başvuru yapmamış olanlara da e-Devlet veya SYDV aracılığıyla başvuru yaparak 15 bin TL'ye kadar destek ödemesi alma imkanı sunuyor. Bu ödemeler tamamen geri ödemesiz ve karşılıksız olarak yapılmaktadır.

Devlet tarafından verilen 15 bin TL’lik yardıma başvuru şartları

15.000 TL'lik bu yardım için aranan koşullar arasında, hane halkı bireylerinin gelirinin asgari ücretin üçte birinden daha az olması yer almaktadır. Bu koşulu sağlayanlar başvuru yaparak yardım alabilirler.

Başvuru işlemi sırasında sadece kimlik numaranız talep edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 18 yaşından büyük olan herhangi bir hane bireyi başvuruda bulunabilir. 15 bin TL yardım ödemesi almak için, bir kişinin başvurusu yeterlidir. Başvuru sonucu sadece bir hafta içerisinde değerlendirilip sonuçlandırılmaktadır. Başvurusu kabul edilenler ödemelerini PTT şubelerinden veya başvuru esnasında verilen IBAN numarasından alabilirler.

PTT'den bayram harçlığı veriliyor! Ödeme TC kimlik son numarasına göre verilecek!

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı... Acil bakın hemen 2.750 para ödenecek!