Genel

Devletten, ev alanlara 42 bin 425 TL destek!

Devlet, ilk evini alacaklara, 42.425 TL nakit desteği yapacak! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! Peki, bu destekten nasıl faydalanabilirsiniz? İşte tüm ayrıntılar...

Devlet, banka üzerinden hesap açıp 3 ve 5 sene düzenli birikim yapan kişilere, ilk evlerini satın alırken devlet maddi destek yapıyor! Bu maddi destekten yararlanmak için bir konut hesabınız olması gerekiyor...

Peki, bu destekten nasıl faydalanabilirsiniz? Konut hesabı nasıl açılır? İşte tüm ayrıntılar...

Hesapta bulunan birikimin yüzde 20'si oranında katkı yapılırken, bu tutar en fazla 42 bin 415 Türk Lirasını aşmıyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, 5 sene ya da daha uzun sürede 212 bin 125 Türk Lirası biriktiren kişilere, evini satın aldığında devlet tarafından 42 bin 415 Türk Lirası katkı sağlanıyor.

KONUT HESABI NASIL AÇILIR?

Konut hesabı, tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyteti, kat irtifakı ya da müstakil tapulu başka bir konut edinmemiş Türk vatandaşları tarafından açılabilir.

DÜZENLİ ÖDEMELERİN EN AZ NE KADAR YAPILMASI GEREKİYOR?

Katılımcının ödemelerini en az 36 ay boyunca yani 3 sene düzenli olarak gerçekleştirmesi gerekiyor.

Düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 707.09 Türk Lirası olurken üst sınır ise 7.070,86 Türk Lirası oluyor. 3 aylık ödeme planı seçildiği zaman ise bu sınırların 3 katı geçerli sayılıyor.

KONUT HESABINA TOPLU PARA YATIRILABİLİR Mİ?

Konut hesabı açılışı sırasında bir kereliğe mahsus olmak üzere 2022 senesi için 84 bin 850 Türk Lirası'na kadar para yatırılabilir.

KONUT HESABINDAN İSTENEN ZAMANDA PARA ÇEKİLEBİLİR Mİ?

Bir dönem içinde konut hesabından en fazla 2 kere çekim yapılabilir. 

Konut hesabından para çekildiğinde ise, hesapta kalan bakiyenin, konut hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari miktarın altına düşmemesi gerekmektedir.

İstanbul'da 2 bin 227 TL taksitle ev sahibi olma imkanı! TOKİ'den ucuz konut müjdesi! Şimdi başvurun, hemen teslim alın!

BİM'de yumurta fiyatlarına bayramda büyük indirim! İşte yeni fiyatı (2 Mayıs BİM fiyat listesi)

TOKİ'den son dakika müjdesi! 4.121 yeni konut geliyor! Bayramdan hemen sonra düğmeye basılacak!