Ekonomi

Devletten fatura desteği! Formu doldurana 1.366 TL veriliyor!

Son dönemde doğalgaza gelen zamların ardından hükümet dar gelirli vatandaş  için fatura desteği vermeye başladı. Peki fatura desteğine başvurular nasıl yapılıyor?Dünya çapında yaşanan ekonomik krize Rusya’nı uyguladığı politikalar eklenince doğalgaz fiyatları yükselmeye başladı

Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı derken dünya genelinde ekonomik kriz büyüyor. Dünya çapında yaşanan ekonomik krize Rusya’nı uyguladığı politikalar eklenince doğalgaz fiyatları yükselmeye başladı. Hükümet ise kış aylarında yüksek gelen faturaların vatandaşın belini bükmemesi için yardımda bulunmaya hazırlanıyor.

Son dönemde doğalgaza gelen zamların ardından hükümet dar gelirli vatandaş  için fatura desteği vermeye başladı. Peki fatura desteğine başvurular nasıl yapılıyor?

Hükümet yapacağı kış desteği ile dar gelirli vatandaşın doğalgaz ve elektrik faturasına 1.366 TL'lik bir yardım yapacak. Ödemeler PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

FATURA DESTEĞİ ÖDEMESİ NEREDEN ALINIR ?

Başvurular E-Devlet üzerinden yapılacak ve değerlendirildikten sonra tespit edilen ihtiyaç sahiplerine elektrik ve doğalgaz faturası desteği sunulacak.

Zamlardan en çok etkilenecek dar gelir grubu içinse Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Doğalgaz Tüketim Desteği kapsamında bir takım yardımlar yapıyor. PTT üzerinden ödenecek destekler hesaplara yatırılmaya başlandı.

Bakanlık yaptığı detaylı açıklamada e-Devlet kapısı aracılığıyla konut olarak kullanılan evlerde doğalgaz abonesi olan vatandaşlara başvuru fırsatı sağladı. Kış desteği kapsamında ödenecek yardımlarda mevsim koşulları ölçüt olarak belirlendi. 2022 yılı için en düşük 450 TL ve en yüksek 1.150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş sağlayan vatandaşlar sonrasında sosyal yardım başvurusu cümlesini aratarak söz konusu sayfaya yönlenebilir. Bu kısımda bulunan başvuru ekranı aracılığıyla yeni başvuru sekmesine giriş yapılır ve açılan penceredeki KVKK onaylanır. Girmiş olduğunuz bilgiler tastik edildikten sonra doğalgaz destek miktarının hesaplanabilmesi adına şahsa ait özel bilgiler doldurulur.

Tüm bu bilgiler eksiksik girildiği takdirde başvuru talebi onaylanır ve işlem sonlandırılır.

Elektrik faturası desteği için herhangi bir başvuru yapmanız şart değil.

 Elektrik yardımı 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; hali hazırda yardım alan kişilere kendiliğinden yatırılmaktadır. 2022 yılı adına 216 lira hesaplara yatırılmakta olup dolayısıyla doğalgaz desteği ile birlikte alan vatandaşlara devlet tarafından 1.366 liralık destek parası verilecektir.