27 / 04 / 2024

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?



Kira desteği ödemeleri, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere, kirada oturdukları evler için devlet tarafından yapılıyor. Kira yardımı ödemelerinin rakamları ilden ile değişiyor. Bu destek ödemesi hane gelirine göre de hesaplara farkı yatırılıyor. Öte yandan evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara da kira desteği yapılıyor.

KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

Takvim'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardan sonra, İstanbul'da kira yardımı tutarı artırıldı.

Buna göre; İstanbul'da 3 bin 500 TL olan kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 250 TL'ye arttırıldı.

Başvuru işlemleri tamamlanan vatandaşların başvuru tarihini takip eden ilk 15 gün içinde kira destek paraları banka hesaplarına ya da PTT şubelerine yatırılıyor.

 Devlet ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

KİRA DESTEĞİNE ZAM GELECEK Mİ?

Evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara yapılan kira destek ödemelerinin arttırılması bekleniyor. Birçok kişinin kiralar sebebiyle kentsel dönüşüme sıcak bakmadığı, kira yardımının artması ile beraber binasını yenileyeceklerin de artacağı düşünülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşümle ilgili bir başkanlık kurulacak. Altında ise arsa üretiminden gelir getirici işlemlere kadar birçok genel müdürlük oluşturulacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANIYOR?

Kentsel dönüşüm kira yardımını alabilmek için evinizin riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması gerekiyor. Eviniz için ilgili kurumdan riskli bina raporu aldıysanız ve yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacaksa, evinizin yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira desteğinden yararlanabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kira desteği için hak sahipleri gerekli belgelerle beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler.

 Devlet ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

e-DEVLET ÜZERİNDEN KİRA DESTEĞİ BAŞVURU YAPILIR MI?

Devlet tarafından sağlanan kira yardımı başvuru formuna ulaşmak isteyen ve başvurularının alınmasını isteyen hak sahipleri başvurularını e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de yapılabiliyor.

e-Devlet şifresi olmayanlar ilk şifreleri için b-PTT'lerden yararlanabilir.

Şifrenin alınmasının ardından T.C. kimlik numarasi ve şifrenizle giriş yapın,

Arama seçeneğine "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" yazın

"Uygulamaya Git" sekmesini seçin,

"Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istenecek,

Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin.

İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.

Tam 2 gün sonra hesaplara para yatırılacak! Mutlaka alın!

En düşük memur maaşı için rakam verildi! 2024 yeni memur maaşı net kaç TL olacak? Memurlar aman dikkat! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!


Geri Dön