Emlak Terimleri

Devremülk tapu devri!

Devremülk, bir bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli tarihler içinde sahip olma hakkına deniyor. Devremülk sahibi, sahip olduğu günleri satma, devretme, kiraya verme gibi haklara sahip oluyor. Peki, devremülk tapu devri nasıl olur?

Devremülk tapu devri!

Devremülk, bir bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli tarihler içinde sahip olma hakkına deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenlenen bu mülkiyet türü de tapulu olup, alınan devremülk kadar kişi tasarruf hakkına sahip oluyor. 


Devremülk sahibi, sahip olduğu günleri  satma, devretme, kiraya verme, bir yakınını gönderme, miras bırakma gibi haklara sahip oluyor.


Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra yönetim tarafından yetki verilen kişilere noter yolu ile vekalet vererek tapu işlemlerini resmi sürede tamamlayabiliyor. Satın alınan devremülkün tapu masrafının tamamı devremülk üyesine ait oluyor.


Tapu için gerekli evraklar:

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( TC Kimlik numaralı )

- 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı ( 6 ) aylık resminiz olması gerekmektedir.)

- Noterden Vekâletname aslı.

- Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi


Devremülk tapu devri..

Devremülkün devri, yerine kullanım amacıyla alıcıların istedikleri zaman tesis ile irtibata geçerek ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek koşulu ile yakınlarına veya akrabalarına kullanım haklarını devretmeleri şeklinde oluyor.


Devremülk hakkı sahipleri diledikleri halde kendi kullanım dönemlerinin bir haftasını veya iki haftasının tamamını firmaya belirterek ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek koşuulu ile kiraya verebiliyor veya tesis tarafından kiraya verilmesini talep edebiliyor. 


Devremülk hakkı kiralama işlemlerinde ücret tesis yönetiminin belirleyeceği bir rakam üzerinden alınıyor. Şuda unutulmamalıdır ki, yönetim devremülk hakkı sahibinin dönemini kiraya verme garantisi vermiyor.


Devremülk iadesi tüketici hakları!