Kent Haberleri

DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS sınav parası ne kadar? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları için araştırmalar gün geçtikçe hızlanıyor. Peki, DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak? İşte detaylar...ÖSYM tarafından DGS başvuru tarihleri peş peşe açıklandı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili araştırmalar hız kazandı. ÖSYM tarafından DGS başvuru tarihleri peş peşe açıklandı.

2023 DGS başvuru ücretinin ise ne kadar olacağı merak konusu oldu. DGS yapacak öğrenciler "DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak? sorularına yanıt arıyor.

Peki DGS ne zaman hangi tarihte yapılacak? DGS başvuruları ne zaman gerçekleştirilecek? İşte ÖSYM'den DGS başvuru ücreti, tarihleri ve sınav günü hakkında merak edilenler...

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurularının detayları sorgulanmaya devam ediyor. DGS'ye katılacak kişiler, DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlatacak, bitecek sorularına cevap arıyor. DGS başvuru ücretinin ne kadar olacağı da gündemde yer almaya devam ediyor.

DGS BAŞVURU 2023 TARİHİ AÇIKLANDI MI?

DGS başvuru işlemleri 26 Mayıs 2023 tarihinde başlayacak, 5 Haziran'da sona erecek. 
DGS 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ KAÇ TL?

DGS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. DGS 2023 başvuru ücreti, başvuru kılavuzu yayımlandığında belli olacak.

DGS NE DEMEK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından senede 1 kez yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), herhangi bir üniversitenin ön lisans bölümlerinden stajını tamamlayıp mezun olmuş ya da mezun olabilecek durumda olan adayların lisans eğitimine geçiş yapabilmeleri için girdikleri çoktan seçmeli bir sınav programıdır.

DGS, 60 Türkçe ve 60 matematik olmak üzere toplam 120 sorudan oluşuyor. 150 dakikalık sınav süresi içerisinde öğrenci adaylarından, lisans öğrenimdeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerisinin ölçülmesine yönelik hazırlanmış olan soruları çözmeleri isteniyor. 

Öte yandan her iki bölüm için onar tane mantık sorusu bulunuyor. Kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olan DGS’de sorular, farklı ön lisans bölümlerinde eğitim almış kişilerin cevaplayabileceği nitelikte soruluyor.

DGS’den istediği puanı alanlar mezun oldukları ön lisans programına göre, ÖSYM’nin açıklamış olduğu tablodan geçiş yapılabilecek lisans programlarını öğrenip tercihlerini yapabiliyor.

Başvuru yapılacak kurumların en az yüzde 10 kontenjan açma zorunluluğu bulunuyor. 

Adaylara DGS puanı ile maksimum 30 tercih yapma hakkı sağlanıyor.

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Başkentte 247 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz! Belediye tarihi verdi!