28 / 04 / 2024

Didim Altınkum Plajı'nda oluşan kirlilik vatandaşların tepkisine yol açtı!

Didim Altınkum Plajı'nda oluşan kirlilik vatandaşların tepkisine yol açtı!

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nda oluşan kirlilik vatandaşların tepkisine yol açtı. Altınkum Plajı'ndaki yağmur suyunun dere yatağındaki makinelerin arıza yapması sonucu denize akması kirlilik oluşturdu.




Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nda oluşan kirlilik vatandaşların tepkisine yol açtı. Altınkum Plajı'ndaki yağmur suyunun dere yatağındaki makinelerin arıza yapması sonucu denize akması kirlilik oluşturdu. Belediye ekipleri, müdahale etmek için mücadele verirken, vatandaşlar sorunun yaşandığı bölgeden uzaklaşmaları ve denize girmemeleri konusunda uyarıldı. Altınkum Plajı'nı bu haliyle gören vatandaşlar duruma tepki göstererek, "Didim'in dünyaca ünlü, mavi bayraklı halk plajını ne hale getirdiler. Yazık bu duruma" dedi.


"Zarara uğradık"

İşletmeciler de, dün görülen tablonun bir daha yaşanmasını istemediklerini, ancak sıkça meydana gelmesi yüzünden zarara uğradıklarını dile getirdi. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, fosseptiğın denize akma nedeninin teknik arızadan kaynaklandığını ifade etti. Plajdaki yağmur suyunun dere yatağındaki makinelerin arıza yapması sonucu sorun yaşandığını söyleyen Atabay, "Ekiplerimiz müdahale ediyor ve vidanjörlerle çekim yapılıyor" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön