05 / 05 / 2024

Didim'de icradan 40 milyon 948 bin TL'ye satılık otel!

Didim'de icradan 40 milyon 948 bin TL'ye satılık otel!

Didim İcra Müdürlüğü, Aydın ili, Didim İlçesi, Fevzipaşa Köyü, Atanaj Deresi Mevkiinde bulunan otel satılacak. Toplam bedeli 40 milyon 948 bin TL olan otelin ihalesi 2 Ağustos 2011 günü Didim Adliyesi 3. Kat Kütüphane salonunda yapılacak....



Didim İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan;

T.C. DİDİM İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI
DOSYA NO: 2009/1637 TAL.
1 -Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır   Durumu, İmar Durumu:

Aydın ili, Didim İlçesi, Fevzipaşa Köyü, Atanaj Deresi Mevkii, 168 Ada, 8 Parsel, 24,597,51 yüzölçümlü arsa üzerindeki mevcut bulunan otel, Taşınmazın adresi: Fevzipaşa Mah. Akbük Aslaltı Ziraat Bankası Tesisleri yanı Didim/Aydın'dır. Taşınmaz tapu kayıtlarına göre arsa vasfında görünse de, arsanın üzerinde birkaç yapıdan oluşan bir otel kompleksi bulunmaktadır. Arsa üzerinde 1 adet ana otel binası,1adet apart dairelerin bulunduğu bina, 1 adet disko yapısı, dükkanların bulunduğu yapılar, havuz ve havuz bar, akaryakıt istanyonu ve ofis bulunmaktadır. Söz konusu yapılar topluluğu 13033 eski parsel nosu üzerinden inşaat olduğu görülmüştür. Otelin 5 yıldızlı olduğu söylenmektedir. Otel içerisde herhangi bir mefruşat bulunmamaktadır.

Yapılar betonarme karkas olup takriben 24 yıllıktır. Otel binasının içerisinde çatıda, balkonlarda ve tesisattan kaynaklanan su sızmalarının olduğu ve bu rutubet probleminin yıpranmalarının ve küflenmelere sebep olduğu bildirmiştir. Binanın bulunduğu alan şuanda imar palnında 2. ve 3. derece sit alanı gözükmektedir. Deniz tarafında bulunan otelin ana binası bodrum, zemin ve 5 normal kattan oluşmakta olup toplam 7 kattan oluşmaktadır. Bodrum katta kapalı havuz, sauna, hamam, spor salonu, mssaj odaları, idari ofisler, personel odaları, depolar, kazan dairesi, mutfak, yemek salonu ve açık yemek terası bulunmaktadır. Zemin katında resepsiyon, lobi, yemek ve kahvaltı salonu, tv salonu, toplantı salonları v.b mekanlar bulunmaktadır. Lobinin tavanında dekoratif asma tavan yapıldığı yatak katlarına 2 müşteri merdiveni, 4 müşteri asansörü yangın merdiveni, 2 servis merdiveni, 2 servis asansörü çıkmaktadır. Bodrum katın kapalı alanı 5370m2'dir. Zemin katın kapalı alanı yaklaşık 3160m2'dir. Otelin 1. kat kapalı alanı 3030m2, 2.kat kapalı alanı 2470m2, 3. kat kapalı alanı 2170m2, 4. kat kapalı alanı 1990m2, 5. kapalı alanı 1830m2'dir. Tüm katta toplam 193 adet normal oda. 10 adet süit oda bulunmakta olup standart otel odası yaklaşık 30m2 büyüklüktedir. Ana otel binasına ek olarak otelin yola bakan cephesinde zemin kat+2 nor mal kat+çatı katı olamak üzere 3,5 kattan oluşan apart otel binası bulunmaktadır. Tüm katlar toplamında 4 adet kat ofisi,72 adet apart daireden oluşan toplamda 3150m2 kapalı kullanım alanına sahiptir. Didim-Akbük asfaltına cepheli 8 adet dükkanbirimlerinin bulunduğu ve bu dükkanların toplam 320 m2 kapalı alana sahip olduğu, bu binalarda yıpranmıştır. Ana otel binasının Didim-Akbük yoluna bakan cephesinde yola sıfır konumda yaklaşık 62m2 kapalı alandan oluşan akaryakıt istasyonu ve ofis binası bulunmaktadır. Yapı kullanım izin belgesi mevcuttur. Disko otel kompleksinin ön bahçe kısmında büyük bir bölüm zemin altında çelik kontrüksiyon çatı sistemine sahip yalaşık 110 m2 kare kapalı alanlı binadır. Otel ana binasının denize bakan cephesinde 1 adet yaklaşık 455m2 kullanım alanına sahip müşterek yüzme havuzu ve havuz içerisinde kullanıma açık 20m2 lik alanda 1 adet havuz bar bulunmaktadır. Havuz imalatının batı kısmında 440m2 kullanım alanına sahip ocak başı restoran ile kafe bar mevcuttur. Taşınmaz oteller bölgesi olarak bilinen mevkiide yer alıp Didim şehir merkezine 12 km, Akbük şehir merkezine isee 11 km uzaklıktadır. Belediye hizmetlerinden kısmen faydalanmaktadır, dosyasındadır.

Muhammen Bedeli : 40.948.721,00 TL

Satış Saati  : 11 -10 -11:20 Arası

Satış şžartları
1 - Birinci açık artırma 02.08.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Didim Adliyesi 3. Kat Kütüphane (Mezat salonu) adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok ar ¬tıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 12.08.2011 günü Didim Adliyesi 3. Kat Kütüphane(Mezat salonu) adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir be ¬delle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddiaları ¬nı dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. (İİKm.126

Didim İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan

Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön